Lengyel Andrea és Piller Károly műsora a költészet napján


2014-04-12 16:10:29  | cikk: Babos Petra  | 


Lengyel Andrea és Piller Károly műsora a költészet napján főképe
Április 11-én költészet napi rendezvényeket tartottak városunkban. Lengyel Andrea zászlós és Piller Károly a Jókai Mór Városi Könyvtárban léptek fel színvonalas verses-zenés estjükkel.
A rendezvény elején dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket.
Lengyel Andrea, a 25. Klapka György Lövészdandárnál szolgáló mosolygós hölgy érdeklődésünkre elmondta, a versek iránti szeretete egészen kisgyermekkoráig vezethető vissza, ugyanis irodalomtanára, Török Jánosné mindig arra ösztönözte diákjait, hogy tanuljanak verseket ötösért.
- Akkor talán még csak az érdemjegy miatt foglalkoztam a verstanulással. Azonban 2011-ben a Magyar Honvédség rendezett egy tehetségkutató programot, melyre a kollégáim titokban beneveztek. Elmentem az előválogatóba, ahonnan továbbjutottam a döntőbe, amit meg is nyertem vers és próza kategóriában, valamint a szakmai zsűri különdíját is megkaptam. Ezután Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas érdemes művésszel dolgoztam együtt, főleg a honvédségnél tartott ünnepségeken. Tőle szakmailag nagyon sokat tanultam és még most is sok jó tanáccsal lát el engem - mondta Lengyel Andrea.
- Megtanultam Zsolttól, hogy egy vessző a versben nem mindig jelent feltétlenül vesszőt. Megtanultam, hogy a verset úgy kell szavalni, hogy az adott ünnepség jellegét visszaadja. Kedvenceim a világháborús, katona- és magyaros versek. Szeretem a hazafias idézeteket is. Mégis a legközelebb Kosztolányi Dezső áll hozzám, akinek a művészete széles skálán mozog - tette hozzá a zászlós.
Andrea hozzáfűzte még, ha nyugdíjba vonul, az életét szeretné megírni, amit már el is kezdett.
Piller Károly nagy örömmel vette a felkérést, hogy a költészet napján egy verses-zenés estet tartson Lengyel Andreával, mivel József Attila a kedvenc költője.
Az előadó Dinnyés Jóska, Csigi Zsolt és Ady megzenésített versét is játszotta.
Az est során a dalok Piller Károly, a versek és prózák az örökké mosolygós Lengyel Andrea tolmácsolásában csendültek fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-22 16:12:21

Rendhagyó október 23-ai megemlékezés a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-07-31 21:23:00

Megújul a járda a tapolcafői Park utcában


ajánlott cikk főképe

2019-10-25 21:45:11

40 éves a Fenyveserdő Bölcsőde


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 20:49:03

Kezedben a jövőd - Pályaválasztási kiállítás


PÁPA időjárás