Íjászpárbaj a Hagyományok Hegyén


2014-04-14 15:52:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Íjászpárbaj a Hagyományok Hegyén főképe
A Delta Íjászegyesület harmadik alkalommal rendezte meg a Hagyományok Hegyén a már hagyományosnak mondható hétórás íjászversenyét, melyen a házigazdák mellett a Tatán, Várpalotán, Sárváron, Tatabányán és Komáromban tevékenykedő hagyományőrző íjászpárosok is képviseltették magukat. Kiváló időjárási körülmények várták a résztvevőket, akik szabadon válthatták egymást, a lényeg az volt, hogy hét órán keresztül folyamatosan lőjenek, mely mentálisan és fizikailag is igénybe vette a versenyzőket. Koloványi Attila, a Delta Íjászegyesület alelnöke úgy fogalmazott, egy új versenytípust sikerült teremteni az íjászat terültén melyre már most is túljelentkezés volt, ennek ellenére a jövőben is meghívásos lesz a verseny. A próbázók a hetedik óra végére összesen 202 sorozatot, azaz 9898 vesszőt lőttek ki a 21 méterre elhelyezett célra, ez páronként 1414 kilőtt nyilat jelent és közel 60 kilométert tettek meg. A versenysorozat ősszel folytatódik.

Végeredmény:
1. Koloványi Attila – Mészáros Sándor (Delta Íjászegyesület) 2139 pont
2. Izsáki Sándor – Venter István (Tatai Celőkék) 2128 pont
3. Tonka Miklós – Balázs Dénes (Múltunk és Jövőnk Egyesület Tatabánya) 1956 pont
4. Ambrus Zoltán – Mészáros Zsanett (Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület) 1727 pont
5. Rajkai Norbert – Rémiás György (Erődváros Íjász SE Komárom) 1689 pont
6. Németh Attila – Tóth Gergely (Kassai Lovasíjász Iskola Németh Törzs) 1139 pont
7. Farkas Gábor – Csermák Zsolt (Zúgó Nyilak Íjászegyesület Várpalota) 1106 pont

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-22 18:46:22

A Perutzba vágyik a PELC fiatalja


ajánlott cikk főképe

2020-03-01 17:08:09

59 gólt dobott a pápai kézilabdacsapat


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 11:01:41

Diákolimpia elődöntőre készülnek karatékáink


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 20:46:41

Ismét edzésbe álltak