Elsősegélynyújtó versenyt szervezett a Vöröskereszt


2014-04-17 01:02:24  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Elsősegélynyújtó versenyt szervezett a Vöröskereszt főképe
Járási vöröskeresztes elsősegélynyújtó verseny zajlott le szerda délután a református gimnázium épületében. A megmérettetésen résztvevő fiataloknak elméletben és gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett tudásukat, rátermettségüket.
– A jelenlegi időszak teljesítménye alapján a pápai Weöres Sándor Általános iskolából és az eseménynek otthont adó református gimnáziumból indulhattak csapatok az elsősegélynyújtó versenyen – tájékoztatott Kerpel Péter refis tanár, a Magyar Vöröskereszt országos vezetőségének tagja. Mint mondta, az elsősegélynyújtó versenyt a Vöröskereszt szervezi.
Az elméleti részben egy tesztet kellett kitölteni, amely leginkább a Vöröskereszt történetére, az elsősegélynyújtás szabályaira vonatkozó kérdéseket tartalmazott. Ezután az ötfős csapatok számára különféle baleseti szituációkat imitáltak különböző helyszíneken – ezek között voltak például robbanásos vagy éppen karambolos veszélyhelyzetek. A minél élethűbb szituációk érdekében profi sminkes is közreműködött a versenyen.
– A gyerekeknek fel kellett mérniük az egyes baleseti helyszíneket, majd el kellett látniuk az ott tapasztalt sérüléseket a mentők kiérkezéséig. A legfontosabb feladatuk az volt, hogy csökkentsék a bajt, megakadályozzák a sérült személy egészségi állapotának további romlását, valamint előkészítsék a terepet a mentők számára – mutatott rá Kerpel Péter. Hozzáfűzte, ennél több még a legfelkészültebb civilektől sem várható el ilyen súlyos helyzetekben.
A járási vöröskeresztes elsősegélynyújtó verseny első helyezett csapatai a megyei fordulóban folytathatják a megmérettetést.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet