A fúvós hangszerekkel ismerkedtek a Hangfogócskán


2014-04-27 07:47:31  | cikk: Babos Petra  | 


A fúvós hangszerekkel ismerkedtek a Hangfogócskán főképe
A pápai Bartók Béla Zeneiskola már négy éve szervezi meg a Hangfogócska elnevezésű programját a nagycsoportos óvodásoknak, melynek keretében arra hívják fel a gyerekek figyelmét, hogy minél korábban kezdjenek el hangszeren tanulni. A három alkalomból álló programot Szabó Tamás, a zeneiskola egyik tanára vezeti.
- Az idei Hangfogócska programot megelőzően egy felmérést készítettünk a nagycsoportosok körében a városban, mivel iskolánk 2010 óta Tehetségpontként is működik, ezért különös figyelmet fordítunk a városban élő zenei tehetségek felkutatására. A felmérés 270 kisgyermeket érintett, s azt vizsgáltuk, hogy a zenei feladatokat a saját koruknak megfelelően mennyire tudták teljesíteni. Ennek eredménye nagyon jó lett, szépen énekelnek az ovisok és jó a ritmusérzékük is. De természetesen az iskola nemcsak a tehetséges gyerekekkel foglalkozik, hanem azokat is várjuk, akik egyszerűen csak érdeklődnek a zene iránt. Az ovisok kaptak egy Hangfogócska-füzetet, melyben színező és egy-egy hangszerről szóló rövid leírás is vár rájuk - tájékoztatta hírportálunkat Szabó Tamás.
Az első foglalkozáson a gyerekek a fúvós hangszerekkel ismerkedhettek meg, mint például a furulyával, a klarinéttal, a trombitával és a kürttel, amit a bátrabbak meg is fújhattak.
Szabó Tamás szerint az aktív zenélés fejleszti a szellemi képességeket, a figyelmet, a lelki egyensúlyt is rendben tartja, valamint a hangszeren tanulók könnyebben sajátítják el az idegen nyelveket.
A soron következő Hangfogócska május 17-én szombaton 10 órától várja az érdeklődőket a zeneiskola dísztermében, amikor is a vonós hangszerek csoportjával ismerkedhetnek meg az apróságok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-13 21:14:12

Szűrőbusz járt a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 20:20:03

Vasárnap szavazunk


ajánlott cikk főképe

2019-09-11 23:07:45

Elkészült a Refi konyhája és ebédlője


ajánlott cikk főképe

2019-05-29 23:16:03

Csodálatos földtörténet - A Komlosaurusról


PÁPA időjárás