Személyre szabott gyógymód a rák ellen


2014-05-22 21:13:53  | cikk: Babos Petra  | 


Személyre szabott gyógymód a rák ellen főképe
Dr. Hídvégi Máté biokémikus professzor, rákkutató neve sokak számára nem ismeretlen, hiszen ő az elmúlt 15 évben végzett kutatásairól és a daganatos betegségek gyógyításában világszerte alkalmazott találmányairól híres világszerte. A professzor a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület rendezvényén tartott előadást „Napjaink népbetegsége: a rák” címmel a Pedagógus Művelődési Házban. Dr. Hídvégi Máté egy kicsit pápáinak vallja magát, hiszen édesapja zsidó családból származik, s itt is éltek rokonaik.
Az előadásban elhangozott, hogy Magyarországon a szív-és érrendszeri megbetegedések után a második leggyakoribb betegség a rák. Jelenleg hazánkban 300.000 rákbeteg van, akik közül sajnos évente 30.000 meghal, majdnem annyian, mint Pápa lakossága, s körülbelül ugyanennyi betegszik meg évente.
A rákkutató elmondása szerint az ő munkája, hogy segítse az orvosokat, a gyógyszerészeket és természetesen a betegeket. A rák korai stádiumban 101 százalékban gyógyítható. A gyógyszernek nem minősülő készítmények a megelőzésben felhasználhatóak. A kutató elsősorban olyan szerekkel foglakozik, amelyek a már kialakult betegség meggyógyításában segítenek.
Felhívta a jelenlevők figyelmét a prevencióra, a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára, valamint arra, hogy fogyasszunk minden nap C és D3 vitamint, valamint kurkumát.
A professzor véleménye szerint a rákbetegek gyógyításában a személyre szabott terápiák lehetnek hatásosak, melyeken jelenleg már dolgoznak a szakemberek.
- Egy-két évtizeden belül a rák gyógyítható lesz. Manapság olyan személyre szabott kezelések vannak, hogy a különböző gyógyszerek kombinációját a beteg konkrét daganatára célzottan állítjuk össze. Vannak rákellenes vakcinák is. Most az olyan rákellenes szerek kutatása folyik, amelyeket a betegből eltávolított daganatból állítanak elő, mint ahogy egy oltást. De ez nem preventív oltás, hanem gyógyító. Ettől az immunrendszert tudjuk aktivizálni, a rá jellemző genetikai tumorsejteket támadva. Tehát mindenkire különféle gyógymódot fognak tudni összeállítani az orvosok. Ez a jövő, ezzel meg tudjuk gyógyítani a rákot, s így talán nem lesz ez a betegség annyira félelmetes. Nagyon fontos, hogy az orvosok teamben dolgoznak, onkológusok, sebészek, gyógyszerészek együtt döntenek mindenről. A személyre szabott terápia még nem terjedt el, talán még Amerikában sem, de 10 év múlva remélhetőleg nem hal már meg senki ebben a betegségben - tette hozzá a rákkutató.

Az előadás végén a megjelentek kérdéseket tehettek fel a professzornak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-20 22:12:01

Elkészült a víztorony tetőszigetelése


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 21:40:26

Bem József megyei matematika verseny a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


ajánlott cikk főképe

2020-01-12 16:36:43

"Minden egyes családban vannak hősök, akikre büszkék lehetünk" - A doni katasztrófa áldozataira emlékeztek