Az NB I-ben is bevezetik a jelölőspray-t


2014-07-24 20:19:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az NB I-ben is bevezetik a jelölőspray-t főképe
Jól vizsgázott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik legszembetűnőbb újdonsága, a játékvezetők által alkalmazott eltűnő spray – olvasható az nso.hu beszámolójában. Az MLSZ és a Játékvezetői Bizottság eltökélt azon újítások alkalmazását illetően, melyekre a labdarúgás játékszabályai lehetőséget biztosítanak, és mindemellett segítik, megkönnyítik a játékvezetők feladatát. Az új eszközzel kapcsolatos tapasztalatok szerint az alkalmazás előnyei a következők: hatékonyabban tudja érvényre juttatni a játékvezető a szabályok által előírt kilenc méter távolság betartását a szabadrúgások esetén. Az eltűnő spray szerves része lesz a fair playnek, mivel annak használatával elkerülhetőek a játékosok és a játékvezetők közötti konfrontációk. Rövidebb idő alatt végezhető el a szabadrúgás, így hosszabb lesz a tényleges játékidő. Az eszköz alacsony piaci ára lehetővé teszi alkalmazását az alsóbb osztályú mérkőzéseken is. Az MLSZ honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az NB I pénteken kezdődő 2014–2015-ös kiírásában először Kassai Viktor, a Nyíregyháza–DVSC-Teva nyitó mérkőzés játékvezetője alkalmazhatja a jelölősprayt, Pápán augusztus 3-án, a Ferencváros ellen „debütál” a segédeszköz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-24 18:26:26

PELC juniális


ajánlott cikk főképe

2019-08-02 09:03:47

Hétvégén rajtol az NB III-as bajnokság


ajánlott cikk főképe

2019-05-20 18:18:17

Játékos vetélkedő és megyei döntő is színesítette a Kosárlabdázás Napját


ajánlott cikk főképe

2019-06-11 12:50:01

Jó évet zártak a PELC csapatai


PÁPA időjárás