Időutaztam


2014-08-01 07:07:10  | cikk:  | 


Nagy érdeklődéssel és hasonlóan nagy izgalommal mentem szülővárosomba, hogy a már sok helyütt „beharangozott”, egyedülálló tablókiállítást megnézzem. Azt kell mondjam, a látvány, a Sportcsarnokban hatalmába kerített érzés, minden várakozásomat felülmúlta: egy profin meg-és berendezett kiállítás várt, tablórengeteg, melyben mámorító volt „elveszni”. A monumentális keretek, a megállj-t parancsoló képek, színek, a diákévek idézet-üzenetei bizsergetően szép időutazásra hívtak. A diákváros „megkövült” (akarom mondani: „megtablósodott”) történelme elevenedett meg: láttam szüleink, nővéreink, bátyáink megsárgult képeit, a tablókon régmúlt idők „divatját”, eleink üzenetét. Régi tanáraink képe előtt főt hajtott a szívem, az iskolapad, osztályterem illatát véltem érezni, hallottam a hangunkat, szemeztem osztálytársaimmal-kikkel a gimnáziumi évek óta csak az osztálytalálkozón beszélhetünk. Sokunk elszármazott már, az a bizonyos nagybetűs élet és annak szele máshová fújt bennünket, de ott, a tablórengetegben,mondom, egy pillanatra ismét együtt voltunk. Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet, de a szívem mélyén én adtam neki egy Nobel díjat.
Mert egyesítette a múlt, jelen s jövendő szíveit, a diákváros szeretetét, és feledhetetlen élménnyel ajándékozott meg.
Felteszem, nem csak engem.
Örök és egyedi élményt kaptam. Köszönöm.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Nem szeretem a rózsaszínt. A meleget sem.
Pedig kánikula lesz. De csapatnak márpedig lenni kell! Akkor gyerünk!
Kés, deszka, kanál, fűszerek. Terítő, virág. Virág? Hm.
Pisti jön és elfuvaroz. Fát hasogat, tüzet gyújt, bográcsot állít. Kincs a segítsége.
A padtársak: kolléga...

2019-07-23 16:28:39

Egy főzőverseny margójára


PÁPA időjárás