Mezős gólyatábor


2009-08-25 17:40:48  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Mezős gólyatábor főképe
Ma reggel 8 órakor 42 izgatott elsős gólya várakozott a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményének udvarán. A városban egyedülálló módon másfél évtizedes hagyománya van a Mezős Gólyatábornak. Egy hét alatt a gyerekek megismerkednek az iskolával, szép és új tankonyhájával, útmutatást kapnak a szakmákról, az iskolájukhoz kötődő hagyományokról, miközben összebarátkoznak lelendő osztálytársaikkal. Az első tábort 1995-ben rendezték meg, azóta is rendkívül népszerű a nebulók körében. Van a nevelők között olyan is, aki anno részt vett az első gólyatáboron, s azóta is részese minden évben, csak már mint segítő. Ebből is látszik, hogy felejthetetlen, életre szóló élményekkel térnek haza a csemeték a táborból.

- Ma a Teveli-tóra bicikliznek ki, a napot ismerkedési esttel fejezik be. Az esti vetélkedőn dől el, ki fogja majd négy év múlva a gólyaavatót rendezni.Ez fontos hagyománya az iskolának. Holnap megismerkednek a tangazdasággal, majd elmegyünk a tansütőbe, a délutáni program városnézés, köztük a református templom tornyának megmászása. Csütörtökön a döbröntei négycsillagos Hasik hotel meglátogatásával kezdődik a nap, délután megmásszuk a Somló hegyet és betekintünk az iskolánkkal évtizedes kapcsolattal rendelkező Tornai pincészetbe, este megválasztjuk a Gólyatábor Királyát és Királynőjét. Pénteken megismerkednek az elsősök leendő osztályfőnökeikkel és az iskolával, ahova szeptembertől járni fognak. - mondta Peka András, táborvezető.

Tóth Tamara

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás