Fűkaszát lopott – a nyomozás lezárult


2014-08-18 22:03:05  | cikk:  | 


Egy Pápa környéki településen élő idős ember fűkaszáját tulajdonította el a megalapozott gyanú szerint 2014 júliusában a 31 éves K. Roland, aki ellen a napokban zárta le a nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.
A sértett 2014. július 10-én délelőtt észlelte, hogy a házához tartozó egyik melléképület lakatját leverték és onnan ellopták a több tízezer forintot érő damilos fűkaszáját, valamint néhány kerékpáralkatrészét. A helyszíni szemlét követően az adatgyűjtés során szerzett információk alapján pár órával később otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfit. Előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként történő kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy előző éjszaka azért ment a 75 éves idős férfi udvarára, mert tudta, van neki fűkaszája. A melléképületen levő lakatot egy helyben talált szerszámmal leütötte, majd az ott megtalált kaszát magával vitte. A lopott tárgyat később önként átadta a nyomozóknak, amely így visszakerülhetett jogos tulajdonosához.
A férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás során keletkezett iratokat a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban vádemelési javaslattal adta át a Pápai Járási Ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet

A pápai rendőrök őrizetbe vették azt a 27 éves ukrán férfit, aki kabátot akart lopni egy üzletből.

A nyomozás adatai alapján egy Pápán élő 27 éves ukrán férfi 2018. november 19-én kora délután bement az egyik helyi ruhaüzletbe, ahol két férfi kabátot vitt magával a próbafülkébe....

2018-11-21 08:58:41

Kabátot akart lopni


A karácsonyi készülődés időszakában egyre többen részesítik előnyben az internetes vásárlást. Annak érdekében, hogy ne érje jogsértés online vásárlás esetén, kérjük, fogadja meg a rendőrség alábbi tanácsait!

Az internetes vásárlásnak alapvetően két fajtája van: a webshopokban...

2018-12-13 14:11:14

Vásároljon online is biztonságosan!


A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 31 éves helyi férfit.

A rendőrök 2019. január 22-én 10 óra körül Pápa belterületén igazoltattak egy 31 éves helyi lakost, aki az intézkedést megelőzően személygépkocsival közlekedett. A sofőrrel szemben alkalmazott...

2019-01-23 13:33:32

Eltiltás hatálya alatt ittasan vezetett


ajánlott cikk főképe

2018-11-22 15:25:48

Idős embereket loptak meg Pápán


PÁPA időjárás