Jelentősen megemelkedett a Bakony-ér vízszintje


2014-09-02 17:48:54  | cikk: HuHa  | 


Jelentősen megemelkedett a Bakony-ér vízszintje főképe
Az elmúlt napok intenzív esőzései során közel 70 milliméter csapadék hullott városunkra. A rendkívüli mennyiségű eső miatt jelentősen megemelkedett a vízszint a Bakony-érben. Ma kora délután a felsőbb szakaszon, a Ligetkert utcánál még bőven volt hely a mederben, a Tarczy utca végén azonban néhány méteren már átszivárgott a patak vize az úttestre. Áradásról nincs szó, a Városgondnokság azonban megkezdte a homok szállítását a területre az esetlegesen szükséges beavatkozáshoz. A Bakony-ér állapotáról Áldozó Tamás a helyszínen tájékozódott Buics Lajostól, a Városgondnokság kommunális csoportvezetőjétől. Mint megtudtuk, az eső elállása után még számítani lehet a vízszint emelkedésére, hiszen a Nagytevel felőli földekről lefolyó víz estére éri el városunkat és akkor tetőzhet a patak.
A polgármester úgy fogalmazott, áradástól nem tartanak, mostanáig nem volt szükség a katasztrófavédelmi szervezetek beavatkozására, de az esetleg szükséges védekezésre felkészült a város. A katasztrófahelyzetek kezelésére egyébként a járási kormányhivatalnak van hatásköre, ha kell, ők döntenek az elvégzendő feladatokról a város területén is.
Csillag István, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője arról tájékoztatott, Pápa területén nincs szükség rendkívüli készültségre, a környék néhány településén - ahol a nagy mennyiségű csapadékot nem tudták elvezetni az árkok - megelőző védekezési feladatokat láttak el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-13 16:01:38

Szavaztak a polgármesterjelöltek


ajánlott cikk főképe

2019-07-02 12:22:30

Ötödször osztottak bébiételt


ajánlott cikk főképe

2019-09-24 22:05:23

Egy erős láncszem - Dr. Németh Tamás rektor volt a vendég


ajánlott cikk főképe

2019-08-29 16:58:25

Megvan a második nyertesünk, folytatódik a játék!


PÁPA időjárás