A hónap műtárgya: Katona György képei a színházban


2014-09-15 18:04:13  | cikk: Babos Petra  | 


 A hónap műtárgya: Katona György képei a színházban főképe
A hónap műtárgya című kiállítássorozat szeptemberben bemutatkozó alkotója Katona György festőművész. A pápaiak már jól ismerhetik a kiváló festőt, aki ezúttal városképeket és portrékat mutat be a nagyérdeműnek.
Katona György 1960-ban született Nagyváradon. Gyermekkorát a szilágysági Sarmaságon töltötte, 1979-ben érettségizett a kolozsvári képzőművészeti gimnáziumban, majd a Képzőművészeti Főiskola festő szakán végzett. 1989-ben települt át Magyarországra. Pápa környékén él és alkot, rajztanárként is tevékenykedik, immáron több mint húsz éve.
A festőművész rendkívül sokoldalú. Valósághű tájképein az életszerűség érezhető, portréin a személyiségek életérzései nyilvánulnak meg.
- Sok kedvenc képem van, ezért nehéz is volt a választás, hogy melyik alkotásomat hozzam el a tárlatra. Mindenképpen akartam városképet, egyet a Ruszek közről és a Fenyvessy villáról, valamint portrét, amin két idős ember látható.
Katona György elmondta, nagyon szeret a természetben rajzolni, főleg a romos épületeket, amelyek már szinte az összedőlés határán állnak.
A képek jórészt a nyári táborokban készültek.
Katona Györgytől megtudtuk, vannak képek, amelyek úgynevezett „együlésben készülnek”, de van, ami több hétig, hónapig várat magára, mire kész lesz.
Jelenleg a festőművész a nyáron elkezdett munkáit fejezi be, ami egy kicsit időigényes elfoglaltság. Ha ideje engedi, az ősz pompás színvilágát is szeretné vászonra vetni.
A festőművésznek már rengeteg önálló és csoportos kiállítása volt az elmúlt évek során. Legközelebb Zalaegerszegen, a színházban nyílik tárlata, ahová az absztrakt alkotásaiból is szeretne ízelítőt vinni.
A pápai kiállítás október 7-ig látogatható a JMSZK nyitvatartási idejében.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-22 20:34:20

A piros lap mögött, avagy hatósági házi karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:57:15

Folyik az új lakcímkártyák kiadása


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-02-18 17:44:25

Ismét Wass Albert felolvasóest lesz Pápán - várják a jelentkezőket