Pápán járt a tajvani nagykövet


2014-09-24 15:25:59  | cikk: Babos Petra  | 


Pápán járt a tajvani nagykövet főképe
Mint arról korábban már beszámoltunk, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája több ezer dolláros támogatásban részesült a Tajpej Képviseleti Iroda hozzájárulásával és Ékes József, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnökének közreműködésével. A művészeti iskolát februárban kereste meg a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság, hogy segítené őket egy keretösszeggel, amennyiben megneveznek egy célt, ami a gyerekek javát szolgálja. A 4000 dolláros adományt az iskola az egyik tantermének felújítására használta fel.
Gránásiné Bácsi Tünde igazgató köszönetét fejezte ki az adományért, melyből a 12. B osztály tanterme újult meg szeptemberre. A helyiséget kifestették, felcsiszoltatták, majd lelakkoztatták a parkettát és a világító testeket is kicserélték.
- A terem nagyon rossz állapotban volt már, ezért gondoltuk, hogy ezt újítjuk fel az adományból. Minden tanév végén az 1 százalékok felajánlásából egy-egy tantermet tudunk felújítani, így ezen a nyáron két osztály is megszépült. Reméljük, a gyerekek örömmel veszik birtokba a megújult helyiséget, s vigyázni fognak rá a jövőben. A felújításban a Dunántúli Református Egyházkerület is segített, körülbelül 400.000 Ft-tal - mondta el az igazgató.
Pirtyák Dorottya 12. B osztályos diák hozzáfűzte, jó érzés volt a terembe bejönni, még érződött a friss festés szaga és minden csillogott.
- Óriási élmény ez a vadonatúj terem, szuper lett, köszönjük a támogatást. Sajnos, ez az utolsó évünk itt az iskolában, de azért így is boldogok vagyunk - mesélte mosolyogva a fiatal lány.

A tajvani nagykövetet és Ékes Józsefet elsőként Unger Tamás alpolgármester fogadta a Városházán, ahol a város jelenlegi helyzetéről beszéltek.
Az alpolgármester elmondta, Pápa gazdaságáról, történelméről és a város katonai múltjáról esett szó. A legfontosabb kérdés azonban a Pápai Hús 1913 Kft. helyzete volt, főképpen a cég jelene és jövője.
A tajvani nyakövet hírportálunknak elmondta, két hónapja érkezett Magyarországra, szeretné megismerni az országot. Pápáról, mint iskolavárosról pedig sokat hallott már.
- Nagyon tetszik a város, igazán szép. A református gimnázium is tetszett, főleg az, hogy láttam a régi, híres diákok képeit. A jelenlegi tanulók büszkék lehetnek, hogy egy ilyen iskolába járhatnak. Örülök, hogy támogathattuk az intézményt, reméljük, a jövőben is lesz rá lehetőségünk - tette hozzá a nagykövet.

A megújult terem előtt Gránásiné Bácsi Tünde és a tajvani nagykövet, Tao Wen-lung vágta át a szalagot, majd a diákok nagy örömmel vették birtokukba a régi-új tantermüket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 19:04:17

Látványos építkezés a Kopja utcában


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 09:47:37

Szünetelnek a nyilvános szentmisék a katolikus templomokban


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 20:24:26

Gázcsere telep, Téglagyári út, Schwenczel rét - Megy a munka mindhárom helyen