Rekordot állítottak fel - Közleményben mondott köszönetet a JMSZK a Táncmaraton résztvevőinek és támogatóinak


2014-11-01 05:13:16  | cikk: mo  | 


Rekordot állítottak fel - Közleményben mondott köszönetet a JMSZK a Táncmaraton résztvevőinek és támogatóinak főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Pápa Város Önkormányzatának támogatásával a Táncmaraton nagyszabású rendezvény során magyar rekordot állított be – írta sajtóközleményében a művelődési központ.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ és partnerei: a Civil Háló Szövetség, a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány, a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület, valamint a helyi, illetve a járási művészeti csoportok vállalták, hogy a téli időszámítás miatti óraátállítást kihasználva, egy nap alatt 25 órában, folyamatos táncolással a legtöbb fajta táncot mutatják be, ezzel magyar rekordot felállítva, melyet a Magyar Rekord Egyesület jegyez be.

Múlt szombat este nyolc órakor kezdődött a rendezvény, melynek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által működtetett Városi Sportcsarnok küzdőtere adott helyet. A sok száz fős közönséget és a táncosokat Unger Tamás, Pápa Város alpolgármestere köszöntötte.
A 25 óra alatt 21 csoport közel 500 táncosa 46 táncstílust mutatott be, többek között a rock and roll, hip-hop, néptánc, balett és a különféle divattáncok világából. A fellépő csoportok több száz koreográfiát adtak elő, így a közönség láthatott bemutatót a Zsoodance Tánc-Sport Egyesület, a Black Bunny Rock and Roll Club, a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület, a Vadvirág Néptáncegyüttes, a Pápai Nyugdíjas Egyesület, valamint Adásztevel, Homokbödöge, Nagytevel és Mihályháza, Egyházaskesző, Mezőlak és Nagydém táncosaitól. Az egymást követő, változatos, színes táncforgatag nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott, a nehéz, hajnali időszakban is kitartottak a táncosok és a nézők.

A nagyszabású rekordkísérlet vasárnap este nyolc órakor össztánccal zárult, melyet több száz néző követett figyelemmel, akik a 25 óra leteltével hatalmas ovációval ünnepelték a táncosokat. Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke hitelesítette a pápai rekordot, melyhez dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere is gratulált a résztvevőknek.
Kezdeményezésünk alkalmat teremtett a helyi és a járásban működő csoportoknak az összefogásra, melyben megmutathatták értékteremtő, közösségfejlesztő tevékenységüket, tehetségeiket. Lehetőséget biztosított a csoportoknak arra, hogy egymás munkáját jobban megismerjék, és egy valódi tánc-örömünnepben vehessenek részt. Mindezek mellett pedig a generációk találkozására is alkalmat biztosított, hiszen a legfiatalabb résztvevő mindössze 3, a legidősebb pedig 86 éves volt.

Az esemény az országos médiában is nagy visszhangot váltott ki, tudósított az eseményről a Ma Reggel (M1), az RTL Klub, a Veszprém TV és a helyi sajtó.
A Táncmaraton egyúttal a Városi Sportcsarnok 15. születésnapját felölelő jubileumi rendezvénysorozat zárórendezvénye is volt.

AJókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ köszöni minden partnerének, a táncosoknak, a csoportvezetőknek, a szülőknek, szervezőknek, támogatóknak, hogy segítségükkel hozzájárultak a rekord megvalósításához!

Képek:

nincsenek képek

Fellépők:
Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület 
Zsoodance Tánc-Sport Egyesület
Pápai Nyugdíjas Egyesület tánckara 
Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” 
Alapfokú Művészeti Iskolája
Adászteveli Zenestúdió
Rezeda Mihályháza
Nagydémi Zumba Nagyik
Parolás Kulturális Egyesület Mezőlak
JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttes
Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola
Teveli Táncos Lábak
Optikai Csalódások Homokbödöge
Bödöge Bomba Csajok
Egyházaskeszői Néptánccsoport
Black Bunny Rock and Roll Club
Balance Dance Team
Hedonizm Break Dance Crew
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-02 22:19:27

Baráth Julianna lett a Refi új igazgatója


ajánlott cikk főképe

2018-11-06 18:12:05

A Szent Benedek Plébánia története képekben


ajánlott cikk főképe

2018-12-02 08:08:44

Ünnepi hangulat a Fő téren - Gyertyafényes advent


ajánlott cikk főképe

2018-10-10 07:43:26

Az Erkel Színházban szerepeltek az erkelesek