Tanári hangverseny a Bartókban


2014-11-17 21:25:50  | cikk: Babos Petra  | 


Tanári hangverseny a Bartókban főképe
Ismét egy színvonalas zenei élményben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak ma este a pápai Bartók Béla Zeneiskola hagyományos tanári hangversenyére. A koncertet eddig évente egyszer, mostantól azonban két alkalommal, ősszel és tavasszal rendezik meg, hogy kellemes muzsikával örvendeztessék meg a zenebarát közönséget.
Hetyei József igazgató érdeklődésünkre elmondta, a hangverseny hagyománya hosszú évekre nyúlik vissza, melyeknek régebben a Pedagógus Művelődési Ház, valamint a Griff szálló adott otthont.
- Régen a tanár és növendék viszonyt a tisztelet jellemezte. Ezért is fontos, hogy a diákok hallják tanáraikat játszani, s a szülők is meghallgathassák, hogy gyermekük kinél is tanul muzsikálni. Így mindenki jobban megismerheti tanárát, egy új oldaláról hallhatja, ami hozzájárul a még jobb kapcsolat kialakításához- tette hozzá az igazgató.
Hetyei József arról is szólt, a díszterem akusztikája nagyon jó és tökéletes helyszíne a koncertnek, többek között azért is, mert egy szépen felhangolt zongorájuk van, ami ritkaság a városban.
Az est során az intézmény több tanára is fellépett, akik különböző darabokkal kedveskedtek a megjelenteknek, a repertoárt ők állították össze. Így például felcsendült Corelli: E-dúr Szonáta I.-II. tétele, Mendelssohn: Dalok, Böhme: Trombitaverseny I. tétele és Joplin: Ragtime-ja.
A koncert a KELLA együttes fellépésével zárult, a hangversenyt a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-01 23:36:16

Christkindl-kiállítás a színházban


ajánlott cikk főképe

2018-08-19 22:48:00

A lelkéből szólt a zene - Nyilas Édua koncertje


ajánlott cikk főképe

2018-08-17 15:43:50

Az utolsó munkafázisok zajlanak a Huszár Lakótelepi Óvodában


ajánlott cikk főképe

2018-09-08 10:31:49

Borrendi találkozó