Már készül az adventi hangversenyre a német nemzetiségi önkormányzat


2014-11-17 23:57:35  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Már készül az adventi hangversenyre a német nemzetiségi önkormányzat főképe
Megtartotta az alakuló ülést követő első munkaértekezletét a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) hétfőn délután. A Városházán lezajlott tanácskozáson módosították a PNNÖ 2014. évi költségvetéséről szóló határozatot, ami csupán formális változásokat eredményezett.
Ezt követően a képviselők egyetértésüket fejezték ki a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felvételi körzetével. Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: Pápa közigazgatási területe iskolai körzetekre van osztva, a Munkácsy-iskola nemzetiségi tagozatára pedig az egész városból jogosultak beiratkozni, ami ellen a német nemzetiségi önkormányzatnak nincsen ellenvetése.
A harmadik napirendi pontban a hagyományos adventi hangverseny programjának egyeztetése került terítékre. A tervek szerint a rendezvényt december 12-én 17 órától tartják a Szent József-kápolnában. A még formálódó műsorban közreműködnek majd óvodások, iskolások, a Gannai Asszonykórus tagjai, valamint egy pápai énekkar.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat vállalta, hogy 2015 januárjában megszervezi a magyarországi németek elűzetésének napja alkalmából tartandó megyei megemlékezést – hangzott el a vegyes ügyek tárgyalása során. A nemzetiségi ülés után közmeghallgatást tartott a testület.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet