Gazdag programkínálat a svéd héten a Fáy Óvodában


2014-11-18 21:02:18  | cikk: Babos Petra  | 


Gazdag programkínálat a svéd héten a Fáy Óvodában főképe
A Fáy András lakótelepi Óvodában már hagyomány, hogy minden hónapban más és más nemzet kulturális értékeivel ismerkednek meg a gyerekek. Így történt ez november 10. és 14. között, amikor is svéd hetet tartottak az óvodában a Márton naphoz kötődően.
A programot a Galagonya és a Bodza csoportban rendezték meg, mivel oda egy-egy svéd kisgyermek is jár.
A program elején mindkét csoport megismerkedett Svédországgal, a nemzeti zászlóval és a svéd királyi párral. Megnézték az interaktív tábla segítségével a sarki fényt, valamint a svéd nemzeti tájakat, többek között folyókat, tavakat, gleccsereket. Mivel a svédek is megünneplik a Márton napot, s mi magyarok is, így Márton-legendáját mesélték el nekik, amit örömmel hallgattak. A színes program keretében a Nils Holgerson című mesét is megnézték, természetesen svéd nyelven.
Mészáros Andrásné, a Galagonya csoport óvónője elmondta, nagyon tartalmas egy hetet tudhatnak maguk mögött.
- Tavaly már tanultunk egy svéd gyermekdalt, amit most felelevenítettünk és el is játszottunk. Természetesen kézműveskedtünk, készítettünk libás díszeket, amivel a csoportszobáinkat csinosítottuk ki. Sütöttünk liba-formájú mézeskalácsot is, amivel az óvó néniket is megvendégeltük. Márton nap alkalmából pedig a Ludas Matyit néztük meg magyarul - tájékoztatta hírportálunkat.
A Bodza csoport is hasonlóan színes programokkal töltötte a svéd hetet, hiszen ők is tanultak dalokat, készítettek krepp papírból libás díszeket, játszottak svéd játékokat, sütöttek igazi svéd recept szerint pepperkakat, azaz mézeskalácsot - tudtuk meg Csóka Anikótól. 
A program gördülékeny lebonyolításában mindkét svéd kisgyermek édesanyja sokat segített.
A gyerekek elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat a múlt héten, s remélik, hamarosan újra részt vehetnek hasonlóan vidám programban.
A következő program a holland hét lesz január második felében.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-13 20:23:26

Melyiket a kilenc közül?


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 23:52:15

Jubiláló természetjárók


ajánlott cikk főképe

2018-10-03 17:22:39

A szépkorúakat köszöntötték a Vörösmarty Otthonházban


ajánlott cikk főképe

2018-09-03 13:00:55

Bontják a piaccsarnok épületét