Sudoku verseny a Munkácsyban


2014-11-19 21:32:58  | cikk: Babos Petra  | 


Sudoku verseny a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola már évek óta rendszeresen megszervezi a városi sudoku versenyt az alsó tagozatosok számára, másodiktól negyedik osztályig.
A megmérettetésre a Tarczy, a Szent István Római Katolikus és a Munkácsy iskola diákjai neveztek, összesen huszonheten, évfolyamonként 9-9 fővel.
- A sudoku egy japán, a keresztrejtvényhez hasonló feladvány, ami a figyelmet fejleszti, nemcsak a logikát. A gyerekek körében nagyon népszerű, sokaknak szinte szenvedélye. A helyes megoldáshoz különböző stratégiákat lehet felállítani.
A másodikosok egy 4-es és két 6-os, a harmadikosok egy 4-es, egy 6-os és egy 9-es, míg a negyedikesek két 6-os és egy 9-es sudoku táblázatot oldottak meg. Természetesen voltak profik is, akik külön közép szintű feladványokat is kaptak - mondta Érsekné Kovács Ildikó, az alsós matematika-szakkör vezetője, a verseny szervezője.
Komláthy Tifani 2. osztályos kislány volt a legelső, aki beadta a feladatlapot, három perc kellett neki ahhoz, hogy kitöltse a rejtvényt, szerinte nem volt nehéz a verseny. Tifani nagyon szereti a matematikát, azon belül a logikai játékokat. Erre a versenyre sokat készült édesapjával, aki szintén szokott sudokuzni. A feladatlapokat az alsós munkaközösség és a matematika szakkör pedagógusai állították össze és javították a verseny végén. S hogy ki lett a győztes? Aki a leggyorsabban, a legkevesebb hibával töltötte ki a táblázatokat.
A második osztályosoknál Csimma Dominik, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákja, a harmadikosoknál Töreki Csenge, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, míg a negyedikeseknél Körmöndi Réka, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulója lett az első helyezett, ők mindannyian könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!