Ismét cipősdoboz-akció indult Pápán


2014-11-26 16:41:35  | cikk: Babos Petra  | 


A tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is meghirdeti Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményének Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata a cipősdoboz-akciót. A kezdeményezés célja, hogy rászoruló kisgyermekeknek szerezzenek örömet karácsonykor.

Boncz Tímea, a Baptista Egyházközösség önkéntese elmondta, karácsonyi csomagoló papírba kell csomagolni a dobozokat, majd el kell dönteni, hogy hány éves és milyen nemű kisgyermeknek szánjuk, s ezt a dobozra írjuk is rá. A dobozba kerülhet tisztálkodó szer, játék, édesség, illetve bármi, aminek akár mi, gyermekként örülnénk. Kedves lehet még egy üdvözlőlap, amelyről tudja a gyermek, hogy kitől kapta a csomagot.
Az önkéntes felhívta az adományozók figyelmét arra, hogy a csomagba ne kerüljenek agresszivitásra és pornográfiára késztető játékok és eszközök, romlandó ételek és túlságosan elhasználódott játékok sem. Ha folyékony és törékeny eszközöket teszünk a dobozba, azokat külön csomagoljuk be.

A tavalyi évben közel 330 cipősdoboz gyűlt össze, amelyeket a térségben élő nehézsorsú gyerekek között osztottak szét a családsegítő munkatársai.
Hogy idén hány gyermek örülhet ünnepi ajándéknak karácsonykor, az Önökön múlik. Az adományokat Pápán a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményében lehet leadni, a Barát utca 11. szám alatt, hétfőtől csütörtökig 8-tól 16 óráig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig egészen december 15-ig.
Csatlakozzon idén Ön is és próbálja ki: mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?


Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!