A hálaadást ünnepelték a tarczysok


2014-11-26 20:02:00  | cikk: Babos Petra  | 


A hálaadást ünnepelték a tarczysok főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatán már hatodik éve hagyomány, hogy megemlékeznek az amerikaiak második legfontosabb ünnepéről, a hálaadásról. A diákok már napokkal ezelőtt lázasan készültek az ünnepre, országismeret órán megismerkedtek az amerikaiak történelmével, szokásaival és hagyományaival, technika órán pedig készítettek pulykás díszt, zarándok kisfiút, kislányt és indiános figurát is.
- A hálaadást minden november negyedik csütörtökén ünneplik az Egyesült Államokban. Az észak-amerikaiak legnagyobb családi ünnepének gyökerei közel 400 évre nyúlnak vissza, amikor is 102 zarándok hagyta el Angliát, és megérkezett az Új Világba a Mayflower nevű hajón egy jobb élet reményében. Ők voltak az elsők, akik nagy lakomákkal ünnepelték a bőséges aratást, s hálát adtak az Istennek és indián barátaiknak a sok jóért, segítségért, amit új hazájuk nyújtott nekik - mondta Hardi Tünde tagozatvezető.
A műsort a kéttannyelvű tagozatra járó felsős diákok állították színpadra angol tanáraik segítségével. Az előadást a tanulók kétszer adták elő, először magyarul az alsósoknak, majd angolul a felsős tanulóknak. A programon részt vett Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokhelyettese és felesége.
Hardi Tünde megjegyezte, holnap a Petőfi Sándor Gimnázium tanulóinak is bemutatják hálaadás napi műsorukat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-06 18:01:49

Új járdát kapnak a Hatodik utcaiak


ajánlott cikk főképe

2018-09-02 19:35:09

Zenével búcsúztak a nyártól


ajánlott cikk főképe

2018-08-01 16:40:01

Frissítő forrásvíz a belvárosban


ajánlott cikk főképe

2018-11-29 19:42:36

Idén is bővült az ünnepi díszkivilágítás