Sikeres volt a 12. Mesenap


2014-11-28 21:54:44  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a 12. Mesenap főképe
A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola már tizenkettedik éve szervezi meg a Mesenapot. A megmérettetés a hagyományokhoz hűen mesemondó versennyel indult, melyre a város és a környék általános iskolás alsós diákjait várták.
Szücs Gábor igazgató megnyitójában elmondta, a Mesenap elsődleges célja a mesék megszerettetése és népszerűsítése a gyerekek körében.
- A Mesenap évek óta nagy népszerűségnek örvend. A mese felkelti a gyerekek és a felnőttek érdeklődését is, mindenki vágyakozva hallgatja őket. A mesemondó verseny két kategóriában zajlott, összesen 36 kisdiák mondta el kedvenc meséjét. A gyerekeket három-három tagból álló szakavatott zsűri bírálta el, melyben helyet foglalt a kisebbeknél dr. Berki Sándorné nyugalmazott tanítónő, Mayer Attiláné óvónő és Kovácsné Bata Gabriella óvónő, a nagyobbaknál Rakonczai Zsuzsanna ének-zene szakos tanárnő, Horváth Tímea óvónő és Szücs Péter Pál énekes vállalta ezt az igencsak nem könnyű feladatot, hiszen a versenyzők nagyon ügyesek voltak - mondta az igazgató.
A Mesenapon háromféle verseny volt, a mesemondó, a rajz- és a meseíró versenyt, ez utóbbit az ország evangélikus iskoláiban hirdették meg, melyre közel 50 pályamunka érkezett. Szép számmal érkeztek rajzok is, ezeket a mesenapi gálán mutatták be az érdeklődőknek – tette hozzá Szücs Gábor.

Szücs Péter Pál, a Győri Nemzeti Színház énekese, a zsűri elnöke érdeklődésünkre elmondta, neki is van egy harmadikos kisgyermeke, ezért különösen együtt tudott érezni a versenyzőkkel, akik ügyesen szerepeltek. Mint mondta, félniük nem kellett, de izgulni igen, mert attól lesznek még jobbak. Minden résztvevő emléklapban és egy kis ajándékban, a legjobbak pedig könyvjutalomban részesültek.

Mesenapi gálát kétévente szervez az iskola, melyen idén az intézmény összes tanulója, összesen kettőszáznyolcan léptek fel. A JMSZK színházterme idén is zsúfolásig telt az érdeklődő szülőkkel és ismerősökkel a nagyszabású programra. A rajzpályázat kiállításmegnyitója után a színházteremben folytatódott a rendezvény, ahol a 7. osztályosok palotását követően Szücs Gábor köszöntötte a szép számban megjelenteket, aki azt hangsúlyozta, a mesének nagyon fontos szerepe van, mivel a meséken keresztül nevelődik a gyermek, miközben szórakozik és tanul is.
A rendezvény az 1. osztályosok vidám népi játékával folytatódott. A gondosan összeállított kulturális seregszemlét több produkció is színesítette, többek között a citeraszakkörösök műsora, mesejáték, paródia, néptánc és muzsika. Az est során a diákok egy jelenetében debütált az iskolaköpeny is, amelyet december 1-jétől hordanak a diákok. A gálát egy közös egyházi énekkel fejezték be, ahol együtt dalolta mindenki az „Ó terjeszd ki Jézusom” című dalt.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-09 22:35:43

A könyvtárban is mondták a magukét


ajánlott cikk főképe

2018-12-04 21:14:21

Járdafelújítás a Huszár lakótelepen


ajánlott cikk főképe

2018-09-26 14:05:05

A költségvetési előirányzat felhasználásáról döntöttek a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 13:39:32

Jól pörgött az Észkerék