Megalakult a részönkormányzat Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön


2014-12-01 20:39:01  | cikk: mo  | 


Megalakult a részönkormányzat Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön főképe
Megtartották alakuló ülésüket a kéttornyúlaki és a borsosgyőri településrészi önkormányzatok. Mindkét testület tagjai a november 20-i városi képviselő-testületi ülésen vették át esküokmányaikat. Kéttornyúlakon Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné, valamint Velti József, míg Borsosgyőrön Varga Zoltánné, Benkő Dezső, Simon Sándor és Tóth József alkotják a testületet. Mindkét részönkormányzat elnöke Máté István, a csatolt településrészek önkormányzati képviselője.
A mai alakuló üléseken részt vett Áldozó Tamás polgármester, Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző és Pozsgai Zsuzsanna aljegyző.

Ünnepélyes keretek között alakult meg Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata és Borsosgyőri Városrész Önkormányzata. A jeles alkalmon a településrészeken élők versekkel köszöntötték a testületet, majd dr. Áldozó Tamás polgármester szólt a megjelentekhez. A városvezető mindkét településrészen felidézte, 2011-ben döntöttek úgy, hogy közjogilag értelmezhető önállóságot kívánnak biztosítani a csatolt városrészeknek, hiszen nincs annál jobb, ha a helyiek dönthetnek az ügyek egy részében. Így jöttek létre a településrészi önkormányzatok, s ez a tapasztalatok szerint szép eredményeket hozó kísérlet volt – jelentette ki a polgármester.
Áldozó Tamás hangsúlyozta, a falvakban is felmérték, mi mindenben kellene továbblépni a jövőben. Az elképzeléseket meg kívánják vitatni a helyi lakossággal, sőt a város célja, hogy a helyiekkel történő konzultációk nyomán alakuljon ki egy olyan program, mely meghatározza a prioritásokat a következő időszakra, akár a következő európai uniós költségvetési ciklusra, legyen szó közösségépítésről vagy faluszépítésről. Ezt a programot kizárólag a helyi lakossággal közösen lehet csak megalkotni – húzta alá Áldozó Tamás, majd kérte a részönkormányzat és a településrészen élők együttműködését ennek megvalósításában.

Máté István az üléseken arról beszélt, a részönkormányzat arra hivatott, hogy a lakossággal együttműködve képviselje a településrész érdekeit a városi képviselő-testületben. Megítélése szerint tanulságos és sikeres volt a két testület működése, hiszen mindkét faluban több fejlesztés valósult meg a lakossági igények felmérése nyomán. Az elnök méltatta a helyi egyesületek, klubok, civil szervezetek aktivitását, örömét fejezte ki a sikeres rendezvények, ünnepi alkalmak kapcsán, majd összefogásra, összetartásra buzdította a lakosságot az eredményes jövő és a további sikerek elérése kapcsán.

A településrészi önkormányzatok első ülésükön a részönkormányzat működésére vonatkozó ügyrendet fogadták el. Az erről szóló előterjesztést mindkét testület egyhangúlag megszavazta.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-11 19:52:38

Képviselők az épülő atlétikai centrumnál


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 19:08:50

A Pápai Hús sonkával mond köszönetet az ESZI dolgozóinak