Újabb épületek újulnak meg a panelrekonstrukciós pályázatok nyomán


2014-12-02 21:49:12  | cikk: mo  | 


Újabb épületek újulnak meg a panelrekonstrukciós pályázatok nyomán főképe
A Huszár és a volt Kilián lakótelepi lakótömbök után most ismét két társasház közös képviselőjével kötött támogatási szerződést Pápa Város Önkormányzata. A lakóközösségek több évvel ezelőtt nyújtottak be pályázatot a lakóépületek energetikai korszerűsítésére, a beruházások azonban csak most realizálódhatnak, hiszen forráshiány miatt a pályázatokat csak jóval később bírálták el. Áldozó Tamás polgármester kijelentette, Pápa Város Önkormányzata kötelezettséget vállalt arra, hogy az akkori pályázati feltételeknek megfelelő önkormányzati forrást biztosítani fogja. A mintegy 100 millió forintot az önkormányzat elkülönítette költségvetésében.
- A Képző utca 10-16. szám alatti épület számára az önkormányzat 21.130.376 forint, a Vízmű utca 17-23. számú lakótömb számára pedig 12.666.521 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – tájékoztatott a polgármester, majd hozzátette, a korábban aláírt támogatási szerződésekkel együtt ebben a lakóövezetben 75 millió forinttal támogatja a város a lakóközösségeket.
Áldozó Tamás örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a támogatás nyomán számos család lakhatási körülményeiben minőségi javulás következik be.

Pintér Mónika projektmenedzser arról számolt be, mindkét épületen homlokzatszigetelést, lépcsőházi és lakásnyílászáró-cserét, valamint szekunderoldali fűtéskorszerűsítést végeztek el. A Képző utca 10-16. számú épület esetében megújuló energiaforrások beépítésével egészült ki a pályázat.
- A megtakarítás ezen okból kifolyólag változó a két épület esetében. A Vízmű utcai tömbnél közel 50 százalékos energiamegtakarítással lehet számolni, ez éves szinten kb. 4 millió forintot jelent a lakóközösségnek, míg a Képző utcai épületnél 5 millió forintról beszélhetünk – foglalta össze a projektmenedzser.
Pintér Mónika kiemelte, az önkormányzati és az állami támogatás együttes mértéke Pápán a legmagasabb, mintegy 70 százalékos. A pápaihoz hasonló önkormányzati támogatást az országban sehol nem tapasztaltak.

Csepi Józsefné, a Vízmű utca 17-23. és Nagy Veronika, a Képző utca 10-16. szám alatti 60-60 lakásos társasházak közös képviselői köszönetüket fejezték ki az önkormányzat nagymértékű támogatásáért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-04 19:37:12

Trianon a velünk élő múlt, a velünk élő történelem


ajánlott cikk főképe

2020-06-22 17:21:31

Újraindult az egészségügyi alapellátás - Továbbra is szükséges a telefonos konzultáció


ajánlott cikk főképe

2020-08-08 21:02:35

131 karantén városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 20:28:54

Pápán is megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve