Megyei eMagyarország Pontként működik a könyvtár


2014-12-03 14:38:13  | cikk: mo  | 


Megyei eMagyarország Pontként működik a könyvtár főképe
Megyei eMagyarország Pont lett a városi könyvtár. Polovitzerné Antal Mónika arról tájékoztatott, hogy a Jókai Mór Városi Könyvtár sikeresen szerepelt a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet októberben kiírt pályázatán, melynek nyomán közel 1 millió forint támogatásban részesült az intézmény. A könyvtáros elmondta, a támogatási összegből 5 db asztali számítógépet vásárolnak, így nemcsak a számítógépes teremben növelhetik a férőhelyek számát, hanem a gyermekkönyvtárban és a felnőtt olvasóban is helyezhetnek el eszközöket.

Nemcsak az eszközpark bővítését célozta meg a könyvtár, hanem ismeretterjesztő előadásokat is tartanak az érdeklődőknek. Egy program már lezajlott, de további három alkalomra még várják a helyi és környékbeli lakosságot (december 9., 12., 16.), melyeken az e-közszolgáltatások, az internetbiztonság, az internetes szórakozás, az e-tanulás, vagy a közösségi oldalak kerülnek szóba.

Polovitzerné Antal Mónika szólt arról is, a pályázat megvalósítási időszakában 10 eMagyarország Ponton tesznek látogatást, ahol felveszik a kapcsolatot az e-tanácsadókkal. Veszprém megyében egyébként 85 ilyen eMagyarország Pont létezik.

Az eMagyarország Pontok jelentősége abban áll, hogy hozzájárulnak a digitális írástudatlanság felszámolásához, elősegítik a leszakadt területek és kistelepülések versenyképességének növelését, általuk növekszik a civil együttműködés, egyenlő esélyt teremt az elektronikus közszolgáltatásokhoz való hozzáféréshez, javulnak az IKT készségek, ezáltal fokozódik a hátrányos helyzetű települések felzárkózásának folyamata.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-24 17:15:20

A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát


ajánlott cikk főképe

2020-07-07 19:38:26

Gazdag kulturális programot kínál a Gyermekjóléti Alapítvány


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 16:17:46

Harmincan karanténban, száz kisgyermek óvodában - járványügyi helyzet legfrissebb pápai adatait ismertette a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-08-26 18:30:56

Tovább mérséklődött a vírusfertőzéssel érintettek száma