Megkezdődött az adóellenőrzés


2014-12-04 14:30:01  | cikk: mo  | 


Megkezdődött az adóellenőrzés főképe
December elsejével megkezdődött az adóellenőrzés a városban. Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, néhány héttel ezelőtt kérte fel a város főjegyzőjét, hogy az építményadó, azaz a garázsadó ellenőrzését minden ingatlanra kiterjedően kezdje meg.
- Akik az adatszolgáltatási és fizetési kötelezettségnek a jogszabályban előírt módon eleget tettek, semmi problémájuk nem lehet. Vélelmeztük, hogy a 4377 bejelentett garázsnál több van a városban. A december 1-jei adóellenőrzés megkezdéséig több száz ilyen létesítményt jelentettek be a pápaiak, összességében majdnem egy futballpályányi területű új garázs keletkezett a városban – fogalmazott a polgármester.

A városvezető tájékoztatott, az ellenőrzés nem területi rend szerint történik, hanem véletlenszerűen zajlik a város különböző pontjain. Áldozó Tamás elmondta, sok olyan észrevétellel éltek a helyiek, amely a rendeletben használt bizonytalan definícióra utalt. Bár a legtöbbek szerint egyértelmű volt a fogalom, a polgármester mégis azt közölte, amennyiben az ellenőrzések során az a tapasztalat összegződik, hogy valóban bizonytalan a jogszabályi megfogalmazás, akkor a képviselő-testület kész arra, hogy a rendeletet módosítsa, és az egyértelmű szabályozás 2012. január 1-ig visszaható hatállyal lép életbe.
- Arra kérem a pápaiakat, hogy a kollégáinkat fogadják azzal a felelősséggel, amellyel ők is dolgoznak, hiszen az egész város és az önkormányzat javára végzik a munkát. Meggyőződésünk, hogy többletbevételeket fogunk találni – jelentette ki Áldozó Tamás, majd megjegyezte, az ellenőrzés időpontjáról mindenkit értesíteni fognak, amennyiben nem találják otthon az érintetteket, akkor pedig telefonos egyeztetésre kérik a lakókat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 16:20:38

Megújul a Fiumei utcai sporttelep öltözője


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 17:21:58

Fertőtlenítik a pápai idősotthonokat


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek