Rekordszámú résztvevő a szövegértési versenyen


2014-12-04 18:51:28  | cikk: Babos Petra  | 


Rekordszámú résztvevő a szövegértési versenyen főképe
Egy Janikovszky Évától származó idézettel - „Boldog, aki olvas, aki olvas boldogul” - kezdődött a Szent István Római Katolikus Általános Iskola mai szövegértési versenye, amelyet ötödik alkalommal szervez meg az intézmény Bognár József nyugalmazott igazgató kezdeményezésére. A megmérettetésen 32 diák mérte össze tudását a város általános iskoláiból, Veszprémből és Ajkáról.
A versenyt Pápa város 800 éves jubileuma alkalmából szervezték, a szövegek témája is Pápáról vagy az itt található régi épületekről szóltak.
Némethné Szabó Ottília magyar-történelem szakos tanár, a verseny szervezője elmondta, a mai világban, ahol az internet nagy szerepet tölt be, fontos, hogy a gyerekek olvassanak klasszikus magyar népmeséket is, hiszen a magyar nyelv ápolása elengedhetetlen.
- Sokan azt mondják, a neten is tudnak olvasni a gyerekek, de mi tanárok látjuk, sokat romlott a diákok szövegértése. Az értő olvasásra örök életükben szükségük lesz a tanulóknak, ezért is tartjuk fontosnak évről-évre ennek a versenynek a megszervezését - tette hozzá a szervező.
A versenyen Gombásiné Takács Gyöngyi köszöntötte a megjelenteket, a felkészítő tanárokat és a zsűri tagjait. A megmérettetés három kategóriában zajlott, a 4., az 5. és a 6. osztályosok korcsoportjában. A gondosan összeállított feladatsor az iskola tanárainak munkáját dicséri, az elkészült feladatokat a kísérő tanárok javították. A zsűri elnöke idén is dr. Hodásziné Pingiczer Andrea, a Türr István Gimnázium magyar munkaközösségének vezetője volt. 
A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-14 12:01:27

Kivágtak egy fát a Bástyán


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 15:02:18

A járvány elleni védekezésre fordítják a képviselői tiszteletdíjakat - újabb polgármesteri rendelet született


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 15:24:06

90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét


ajánlott cikk főképe

2020-03-19 16:19:36

Beszakadt a szökőkút térkőburkolata az egyik kukásautó alatt a Fő téren