Fákat ültetnek a Gróf út mentén


2014-12-05 10:01:37  | cikk: mo  | 


Fákat ültetnek a Gróf út mentén főképe
Gömbkőriseket ültetnek a buszpályaudvarnál a Gróf út mellett. A korábban itt álló hat gömbakácot kivágták, s helyükre 14 csemetét helyeztek el a Városgondokság munkatársai.
Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatott, szerencsére a városban sok fával benőtt közterület található, gondot jelent azonban, hogy ezeket a növényeket meglehetősen ötletszerűen telepítették. Az egységes, rendezett városkép kialakítása érdekében az önkormányzatnak szakmailag megalapozott koncepciója van a kert- és tereprendezésre, az elszáradt, vágásérett, beteg fákat ki kell vágni és rendet kell tenni az adott helyre nem illő fajták között is.
- A következő hónapokban nagyon sok fát fogunk kivágni és sokat fogunk telepíteni is. A Városgondokság munkatársai jelenleg az Igal lakótelepen vágják a fákat. A nyárfák sok problémát okoztak az ott lakók számára, hiszen egyrészt allergének, másrészt pedig elöregedtek, így a szakemberek véleményét figyelembe véve el kell távolítani őket, helyükre pedig olyanokat kell ültetni, amelyek lakótelepi környezetbe valók – tette hozzá a polgármester.

Áldozó Tamás szólt arról is, az Esterházy-kastély kertjére vonatkozóan, amely a Tapolca-meder és a Szent István út által körülhatárolt terület, szintén kész szakmai kertrendezési terve van a városnak. Ez a terv rekonstruálná azokat az állapotokat, amelyeket az Esterházy-család annak idején a kastély környezetében kialakított, ám ez lényegesen eltér attól, ami jelenleg ott tapasztalható.

A polgármester megjegyezte, a Külső-Várkert megújításában a Bakonyerdő Zrt. szakembereivel dolgoznak együtt. Az erdőgazdálkodási vállalat öt évvel ezelőtt elkészítette a Várkert rendezési tervét, melyet most felülvizsgálnak és az új koncepciónak megfelelően kezdik meg a munkát. A városvezető hozzátette, a látványos beavatkozások sokak nemtetszését válthatják ki, ezért a munkálatok megkezdése előtt szakemberek bevonásával részletes tájékoztatást kapnak az érdeklődők arról, melyik növényt, miért kell eltávolítani a területről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 10:59:22

Az ünnepség elmarad, a tiszteletadást megtartják


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:52:24

20-ra emelkedett a pápai és Pápa környéki fertőzöttek száma