A borsosgyőri gyerekeket is megajándékozta a Mikulás


2014-12-07 22:28:36  | cikk: Babos Petra  | 


A borsosgyőri gyerekeket is megajándékozta a Mikulás főképe
A borsosgyőri településrészi önkormányzatnál már hagyomány, hogy Mikuláskor megajándékozzák a faluban élő gyerekeket. Így történt ez ma is, amikor a zsúfolásig telt művelődési házba ellátogatott a fehérszakállú apó.
Máté István, a részönkormányzat elnöke hírportálunk kérdésre elmondta, végigjárták a falu minden olyan házát, ahol 14 évnél fiatalabb gyerekek laknak, így összesen körülbelül nyolcvanan jelezték, hogy szívesen eljönnek a Mikulás-napi összejövetelre.
- Többéves hagyománya van a faluban a Mikulás-napi ünnepségnek, hiszen ez a gyerekek egyik legkedveltebb ünnepe, szeretnénk ilyenkor megajándékozni őket egy kis édességgel. A faluban jeles napokon szervezünk olyan programokat, amellyel erősítjük a közösség összetartozását, ilyen például az anyák napja és farsang is, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a helyiek körében.
A Mikulás-csomagot a részönkormányzat finanszírozta.
A Dé-Mol Színjátszó Társulat a Mikulás és a Varázsló című vidám műsora közben meg is érkezett hatalmas zsákjával a Télapó, akinek a gyerekek énekeltek, a legbátrabbak pedig verset is szavaltak.
Máté István hozzáfűzte, a borsosgyőrivel egy időben Kéttornyúlakon is járt a Mikulás.
A településrészen közös karácsonyi ünnepséget is szerveznek a falu közösségének december 21-én, vasárnap 16 órától.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-23 17:36:26

Grőber Attila a testületi ülésről


ajánlott cikk főképe

2020-08-05 16:48:16

Már 16 igazolt fertőzött Pápán és környékén! (cikkünket frissítettük)


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 20:20:21

Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj