Razzia volt egy pápai és egy vidéki szórakozóhelyen


2014-12-09 11:21:15  | cikk:  | A kiskorúak alkoholfogyasztásának visszaszorítása, kábítószerek terjesztőinek, fogyasztóinak intézkedés alá vonása és a szórakozóhelyek belső rendjének fenntartása volt a legfőbb célja annak a közbiztonsági és bűnügyi akciónak, amelyet 2014. december 6-án éjjel hajtott végre a Pápai Rendőrkapitányság egy pápai és egy Pápához közeli település vendéglátó egységében.

A fokozott ellenőrzésben a pápai rendőrök mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprémi, a Tapolcai és az Ajkai Rendőrkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség egyenruhásai is részt vettek. Az akció végrehajtását több pápai társszerv segítette, így jelen voltak a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pápai Kirendeltségének, a Pápa Város Polgármesteri Hivatalának, a Pápai Járási Hivatal Gyámhivatalának, a Pápai Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének munkatársai, valamint a Pápa Városi Polgárőrség polgárőrei is.

Az akció eredményeként a pápai szórakozóhelyen több mint száz főt igazoltattak a rendőrök, akik közül 15 pápai, 14 vidéken élő fiatalkorú volt. Egy nőnél kábítószer gyanús anyagmaradványt találtak. Őt és további 7 személyt mintavételre állítottak elő kábítószer fogyasztás gyanúja miatt, 10 vendég esetében pedig a személyazonosság megállapítása indokolta a helyi kapitányságra történő előállítást. Két férfi közbiztonságra különösen veszélyes eszközt birtokolt, ellenük szabálysértési eljárás indult. Közlekedésrendészeti szabálysértések és csendháborítás miatt több esetben szabtak ki helyszíni bírságot és közigazgatási bírságot a járőrök. Hajnali 4 órától egy Pápához közeli település szórakozóhelyén folytatódott a razzia. Itt 35 vendéget igazoltattak a rendőrök, akik közül 3 fiatalkorú volt.

Az akcióban résztvevő társszervek munkatársai minkét rendezvényen tártak fel szabálytalanságokat, ami miatt eljárást kezdeményeztek. Az igazoltatott kiskorúak vonatkozásában a Gyámhivatal munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei várják az érdeklődőket a rendezvényen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015-ben meghirdetett Házhoz megyünk!  rendőrségi prevenciós vagyonvédelmi programra a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. szeptember 24-én Csóton várják az érdeklődőket.

2019-09-18 14:16:46

Csóton folytatódik a Házhoz megyünk! program


ajánlott cikk főképe

2019-10-07 14:51:59

Bűnmegelőzési előadás az időseknek


ajánlott cikk főképe

2019-11-21 17:25:54

Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 16:52:27

Figyelmetlen volt, elütötte a motorost!


PÁPA időjárás