Razzia volt egy pápai és egy vidéki szórakozóhelyen


2014-12-09 11:21:15  | cikk:  | A kiskorúak alkoholfogyasztásának visszaszorítása, kábítószerek terjesztőinek, fogyasztóinak intézkedés alá vonása és a szórakozóhelyek belső rendjének fenntartása volt a legfőbb célja annak a közbiztonsági és bűnügyi akciónak, amelyet 2014. december 6-án éjjel hajtott végre a Pápai Rendőrkapitányság egy pápai és egy Pápához közeli település vendéglátó egységében.

A fokozott ellenőrzésben a pápai rendőrök mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprémi, a Tapolcai és az Ajkai Rendőrkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség egyenruhásai is részt vettek. Az akció végrehajtását több pápai társszerv segítette, így jelen voltak a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pápai Kirendeltségének, a Pápa Város Polgármesteri Hivatalának, a Pápai Járási Hivatal Gyámhivatalának, a Pápai Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének munkatársai, valamint a Pápa Városi Polgárőrség polgárőrei is.

Az akció eredményeként a pápai szórakozóhelyen több mint száz főt igazoltattak a rendőrök, akik közül 15 pápai, 14 vidéken élő fiatalkorú volt. Egy nőnél kábítószer gyanús anyagmaradványt találtak. Őt és további 7 személyt mintavételre állítottak elő kábítószer fogyasztás gyanúja miatt, 10 vendég esetében pedig a személyazonosság megállapítása indokolta a helyi kapitányságra történő előállítást. Két férfi közbiztonságra különösen veszélyes eszközt birtokolt, ellenük szabálysértési eljárás indult. Közlekedésrendészeti szabálysértések és csendháborítás miatt több esetben szabtak ki helyszíni bírságot és közigazgatási bírságot a járőrök. Hajnali 4 órától egy Pápához közeli település szórakozóhelyén folytatódott a razzia. Itt 35 vendéget igazoltattak a rendőrök, akik közül 3 fiatalkorú volt.

Az akcióban résztvevő társszervek munkatársai minkét rendezvényen tártak fel szabálytalanságokat, ami miatt eljárást kezdeményeztek. Az igazoltatott kiskorúak vonatkozásában a Gyámhivatal munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A járőrök Pápán elfogtak egy 47 éves csabrendeki lakost 2020. május 12-én 19 óra 55 perckor, akinek elrendelték a körözését. A nőt korábban a Tapolcai Rendőrkapitányság pénzbírság megfizetésére kötelezte, de azt nem fizette be. A bírságot a Veszprémi Járásbíróság elzárásra változtatta...

2020-05-13 14:30:57

Körözték a csabrendeki nőt


A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a 23 éves nő ügyében folytatott vizsgálatot.

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2020. május 28-án délelőtt arról, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel. A helyszínre érkező járőröknek az üzlet munkatársai elmondták,...

2020-06-22 09:06:49

Bolti tolvaj rendőrkézen


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 08:18:02

50 helyett 116


A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 38 éves karcagi férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Az eljárás adatai alapján 2020. április 7-ére virradó éjszaka egy vagyonvédelmi cég diszpécsere értesítette a rendőrséget, hogy az egyik pápai gyógyszertárba betörtek. A kiérkező rendőrök...

2020-04-08 13:29:56

Tetten érték a rendőrök a gyógyszertári tolvajt