Karácsonyi ünnepség a látássérülteknél


2014-12-09 16:05:17  | cikk: mo  | 


Karácsonyi ünnepség a látássérülteknél főképe
A Városháza emeleti termében tartotta karácsonyi összejövetelét a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének Pápai Kistérségi Csoportja ma délután. A pápakovácsi általános iskola diákjainak műsorát követően Áldozó Tamás polgármester szólt a megjelentekhez. A városvezető örömmel köszöntötte a közösséget a Városháza emeleti helyiségében, mint mondta, a legjobb helyet választották ünnepi összejövetelük otthonául, s biztatta a csoportot, hogy tegyék ezt máskor is. Áldozó Tamás elmondta, Pápa Város Önkormányzata erejéhez mérten igyekszik támogatni a közösség programjait, hozzátéve, hogy ugyanezt megteszi jövőre is.
- Ahhoz a fő szabályhoz tartjuk magunkat, hogy azok a közösségek, amelyeknek az érdekérvényesítő képessége nem olyan nagy, soha nem járhatnak rosszabbul, mint az azt megelőző évben. Sőt az lenne a jó, ha picit mindig jobban járnának – fogalmazott a polgármester.

A rendezvényen Csehné Huszics Márta, az egyesület megyei elnöke is köszöntötte a megjelenteket. Az elnök felidézte, a pályázatok terén nehezen indult a 2014-es év, de az esztendő során a mérleg egyenesbe állt, hiszen több támogatás, felajánlás nyomán sikerült előbbre lépnie az egyesületnek. Csehné Huszics Márta szólt arról is, egyesületük ebben az évben ünnepelte 10 éves évfordulóját, melynek keretében köszönetet mondtak a tisztségviselőknek. A megyei elnök köszönetét fejezte ki mindazon tagoknak, akik az elmúlt évtizedben munkájukkal, tevékenységükkel segítették a szervezet működését.

Németh Kálmánné, a látássérültek kistérségi csoportjának vezetője elmondta, sikeres és mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött. A klubfoglalkozások, összejövetelek, kirándulások sorából kiemelkedett a fehér bot napi megyei rendezvény, melynek házigazdája idén a pápai csoport volt. Az érzékenyítő foglalkozással és Romanek Inka vakok és látássérültek számára is élvezhető, tapintható kiállításával egybekötött ünnepséget a megyei tagság színpadi produkciói és emlékplakett-átadás tette emlékezetessé.

A mai összejövetel célja az adventi készülődés volt, a karácsonyi áhítat megélése meghitt beszélgetéseken keresztül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 11:12:29

Elmarad az ellenzéki hatpárti közös megemlékezés


ajánlott cikk főképe

2020-06-21 19:33:40

Sikeres volt a nemzetközi kutyakiállítás


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:32:46

Az Opel Marsal is segíti az Egyesített Szociális Intézmény munkáját


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:12:39

Fertőtlenítik az Erzsébetvárosi óvodát