Adventi családi délután a Nátuskerti Óvodában


2014-12-09 21:05:04  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi családi délután a Nátuskerti Óvodában főképe
A Nátuskerti Óvodában nagy hangsúlyt fektetnek arra az óvónők, hogy a gyerekek megismerkedjenek a különböző ünnepekkel és a jeles napokkal. A közelegő karácsony alkalmából családi délutánra invitálták az apróságokat és szüleiket, hogy együtt készülhessenek az év legszebb ünnepére.
- A karácsony Jézus születésnapja, a szeretet ünnepe. Az adventi időszak az erre való felkészülés, lelki ráhangolódás, reménykedés időszaka. December hónapban minden nap valamilyen tevékenységgel készülünk a legszebb ünnepre. Az adventi projektünkön belül ma délután családi játszóházba hívtuk a kedves szülőket, ahol a gyerekekkel együtt barkácsolva hangolódunk az ünnepekre. Célunk ezzel az óvoda és a szülői ház közti kapcsolat elmélyítése, erősítése. A hétköznapok szürkeségéből, a munka malmából, az idő rabságából kiszabadulva lehetünk ma együtt. Olyan délután ez, ahol a szülők csak a gyerekekkel foglalkoznak, együtt tevékenykednek, alkotnak: mézeskalácsot díszítenek, betlehemet hajtogatnak szalvétából és egyéb karácsonyi díszeket készítenek. Az együtt töltött idő a legnagyobb ajándék, a legnagyobb szeretet, amit a szülő adhat a gyermekének, s melyet később nem pótolhat. Ezzel a játszóházzal próbáltunk mi is segítséget nyújtani a szülőknek és az óvodásainknak időt nyerni. A készülődés napjaiban, közeledve a szeretet ünnepéhez, megállítjuk egy kicsit az időt, váltunk pár kedves, emberi szót, dalokat hallgatunk, beszélgetünk, barkácsolunk. Mert a szeretet nem szavak kérdése, hanem a cselekedeté – nyilatkozta Horváthné Végh Judit óvodavezető és Geszti Dóra óvónő.

Hidrikné Fribék Andrea kisfia, Ádám a Tulipán csoportba jár. Andrea érdeklődésünkre elmondta, fontosnak tartja, hogy a gyerekei megismerkedjenek az ünnepvárás szépségeivel, s jó ötlet, hogy az óvoda is lehetőséget biztosít erre.
- Otthon is készülünk már, a lakást feldíszítettük, az ajándékvásárlás is javában zajlik. Fontosnak tartom, hogy az ünnepre lelkileg felkészüljünk. A kislányom, Fanni is sokat segít, aki már általános iskolás. Vele sütjük a sütiket, s az ajándékok készítésében is szívesen részt vesz. A mai napon mézeskalácsot díszítettünk és narancsot szegfűszeggel, ami kellemes illatot áraszt majd a házban. Jól éreztük magunkat mindketten a játszóházban is, reméljük, jövőre is lesznek ilyen ünnepváró alkalmak - tette hozzá Hidrikné Fribék Andrea.
A vidám hangulatú délután során az óvónők, a szülők és a gyerekek egyaránt jól érezték magukat, készítettek karácsonyfadíszeket, s egyéb ötletes dekorációt otthonaik csinosítására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:40:18

Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények