A madaraknak is lesz karácsonyuk a Csókai oviban


2014-12-10 17:12:23  | cikk: mo  | 


A madaraknak is lesz karácsonyuk a Csókai oviban főképe
A Csókai Óvoda apróságai egész éven át gondoskodnak az intézmény kertjének kis lakóiról, a madarakról. Nem telhet el tehát a karácsony sem úgy, hogy az apró tollas látogatókat ne ajándékoznák meg a gyerekek. A Madárkarácsony már hagyományos program az oviban, melyet ezúttal adventi műsor és kézműves játszóház színesített. A gyerekek mondókákkal, dalokkal köszöntötték a madarakat ma délután, majd az udvaron álló etetőre eleséget is aggattak a kis állatoknak. Maguk készítették, almát, diót, pattogatott kukoricát fűztek egy fonalra, és ezt helyezték ki a kismadarak számára – árulta el Őrsi-Tóth Milán. A Mackó csoportba járó kisfiú elmondta azt is, nagyon örül, hogy megetetik a madarakat, néha meg is lesték már, amikor az apró állatok falatozgattak az általuk kiakasztott eleségből. Milán megosztotta velünk azt is, hogy leggyakrabban cinke, rozsdafarkú és rigó látogat el hozzájuk az ovi udvarába.

Tunnerné Buzás Éva érdeklődésünkre elmondta, intézményük számára rendkívül fontosak az ún. zöld ünnepek, s náluk a karácsony is ilyen, hiszen a madarakról nem feledkezhetnek meg. A mai alkalomra a szülőket is várták, sokan el is látogattak az intézménybe. A tagóvoda-vezető hozzátette, szeretnék, ha a gyerekekbe plántált szemléletet, az állatokról, az élőlényekről való gondoskodás fontosságát a szülők tovább erősítenék otthon, a családban.
Miután a madarak jóllaktak, kedves műsorral örvendeztették meg szüleiket az apróságok. Az óvoda két csoportja adventi szerepjátékkal és műsorral készült, melyet idén rendhagyó módon, de hagyományteremtő szándékkal nemcsak társaiknak, hanem szüleiknek is bemutattak. Tunnerné Buzás Éva megjegyezte, a karácsonyváró összeállítást követően kézműves játszóházban alkottak szülők és gyerekek egyaránt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-24 16:35:03

Húsz buszmegálló újul meg


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 13:22:38

Jól halad a munka a Városi Sportcsarnoknál


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:27:48

Hétfőn és kedden aszfaltozzák a lámpás kereszteződést