Kiszélesítik a járdát a Gróf út egy szakaszán


2014-12-11 11:24:09  | cikk: mo  | 


Kiszélesítik a járdát a Gróf út egy szakaszán főképe
A lakók évtizedes problémájára nyújt megoldást az a fejlesztés, mely a napokban zajlik a Gróf út Vasvári Pál utca és Második utca közti járdaszakaszán. Az út menti töltés miatt a lakók gépjárművel csak nehezen vagy egyáltalán nem tudták megközelíteni ingatlanjukat, hiszen a meredek töltés télen, illetve csapadékos időben rendkívül csúszóssá vált. Császár Endre, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, Pápa Város Önkormányzata költségvetéséből finanszírozza a fejlesztést, így mintegy 2,2 millió forintos beruházással egy autó- és gyalogosközlekedésre is alkalmas széles járda épül az ottlakók számára.

Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője arról tájékoztatott, a közel két méter magas töltés rézsűoldalát elbontották, majd 70-75 méter hosszan közúti szegélyt helyeztek el a szakemberek. Az osztályvezető hozzátette, azért közúti szegélyt raktak le a járda mentén, mivel ez stabilabban tartja a rézsűoldalt. Jelenleg a szélesített gyalogút feltöltését végzi a kivitelező, majd az alépítményként megmaradó korábbi járdafelülettel folytatják a munkát. A 4 méter széles és 70 méter hosszú járdaszakasz egységes kialakítású lesz, a terület térburkolatot kap. Az újonnan épülő és a meglévő járdafelület között egy vápa vezeti majd el a csapadékvizet, két víznyelőakna segítségével – ismertette a beruházás műszaki tartalmát Molnár István.
A Városfejlesztési Osztály vezetője hangsúlyozta, a felújított szakasz járdának minősül, tehát gépjárművel kizárólag engedéllyel hajthatnak be az arra közlekedők. A kivitelező szerint a kiszélesített járda már a jövő héten elkészül.

A körzetben további fejlesztések is várhatók. Császár Endre megjegyezte, megtörtént a körzet feltérképezése, melynek nyomán a szakemberekkel közösen felmérték az aktuális út- és járdaállapotokat, megvizsgálták a csapadékvíz-elvezetési lehetőségeket és a fák, növények állapotát. Az önkormányzati képviselő hozzátette, mindezt kiegészítve a lakóközösség igényeivel, felvetéseivel elindulhatnak a fejlesztések.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-30 10:09:20

Folytatódik az arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-06-22 17:21:31

Újraindult az egészségügyi alapellátás - Továbbra is szükséges a telefonos konzultáció