„A karácsony olyan szent pillanat, amikor kizökken az idő a rendes folyásából…” - Idősek karácsonya a színházban


2014-12-12 18:35:25  | cikk: Babos Petra  | 


„A karácsony olyan szent pillanat, amikor kizökken az idő a rendes folyásából…” - Idősek karácsonya a színházban főképe
Pápa Város Önkormányzata évről-évre rendszeresen megszervezi a 65 év feletti idősek számára karácsonyi ünnepségét, melyet ma délután tartottak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A rendezvényen részt vett többek között Unger Tamás alpolgármester, dr. Vörös Ibolya önkormányzati képviselő, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója, Benecz Rita, a Emberi Erőforrás Osztály vezetője, Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője és Bene Andrásné, az ESZI gazdasági vezetője.
A szép számban megjelenteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ismét itt lehet az idősek között advent harmadik vasárnapjának egyik előestéjén, karácsony küszöbén.
- Amit mindannyian várunk, mindannyian vágyunk, azt úgy hívják: szeretet. Ezért is gondolunk ugyanarra a karácsony szó hallatán. És ezért is olyan élénkek az emlékeink a régi karácsonyokról. Hiszen minden gyermek, amire vágyik, azt teljes lényével vágyja, és amit kap, azt teljes lényével, minden érzékszervével befogadja. És a karácsony olyan szent pillanat, amikor kizökken az idő a rendes folyásából. Megnyílik az ég, és az éggel együtt megnyílik a mi szívünk is: érzékenyebbek, fogadóbbak vagyunk, mint bármikor máskor. Elmúlhat akármennyi karácsony, akár egészen sötét, akár csillogó, mi újra és újra itt állunk, deresedő fejjel, tele kötelezettséggel és ígérettel, még mindig várunk valamire. Várunk a szeretetre, amelyet a Teremtő táplált belénk egykor mélyen - mondta Unger Tamás, majd áldott karácsonyt és reményteli, boldog új évet kívánt mindenkinek.

Az idősek számára szervezett ünnepélyen a Munkácsy Zenestúdió karácsonyi dalokkal varázsolt meghitt hangulatot. A vidám műsort követően Pápa Város Önkormányzata 2000 forintos utalvánnyal ajándékozta meg a megjelenteket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-05 22:52:43

Borcsütörtök - a bor, a kórusok és a gasztronómia találkozója


ajánlott cikk főképe

2019-10-02 22:13:50

Pápán lesz a megyei nemzetiségi gála


ajánlott cikk főképe

2019-09-21 08:14:08

Emlékkönyv: Szabó László János képzőművész munkásságáról


ajánlott cikk főképe

2019-10-02 22:22:50

Történelmi játszóvár lesz a Hagyományok Hegyén


PÁPA időjárás