„A karácsony olyan szent pillanat, amikor kizökken az idő a rendes folyásából…” - Idősek karácsonya a színházban


2014-12-12 18:35:25  | cikk: Babos Petra  | 


„A karácsony olyan szent pillanat, amikor kizökken az idő a rendes folyásából…” - Idősek karácsonya a színházban főképe
Pápa Város Önkormányzata évről-évre rendszeresen megszervezi a 65 év feletti idősek számára karácsonyi ünnepségét, melyet ma délután tartottak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A rendezvényen részt vett többek között Unger Tamás alpolgármester, dr. Vörös Ibolya önkormányzati képviselő, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója, Benecz Rita, a Emberi Erőforrás Osztály vezetője, Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője és Bene Andrásné, az ESZI gazdasági vezetője.
A szép számban megjelenteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ismét itt lehet az idősek között advent harmadik vasárnapjának egyik előestéjén, karácsony küszöbén.
- Amit mindannyian várunk, mindannyian vágyunk, azt úgy hívják: szeretet. Ezért is gondolunk ugyanarra a karácsony szó hallatán. És ezért is olyan élénkek az emlékeink a régi karácsonyokról. Hiszen minden gyermek, amire vágyik, azt teljes lényével vágyja, és amit kap, azt teljes lényével, minden érzékszervével befogadja. És a karácsony olyan szent pillanat, amikor kizökken az idő a rendes folyásából. Megnyílik az ég, és az éggel együtt megnyílik a mi szívünk is: érzékenyebbek, fogadóbbak vagyunk, mint bármikor máskor. Elmúlhat akármennyi karácsony, akár egészen sötét, akár csillogó, mi újra és újra itt állunk, deresedő fejjel, tele kötelezettséggel és ígérettel, még mindig várunk valamire. Várunk a szeretetre, amelyet a Teremtő táplált belénk egykor mélyen - mondta Unger Tamás, majd áldott karácsonyt és reményteli, boldog új évet kívánt mindenkinek.

Az idősek számára szervezett ünnepélyen a Munkácsy Zenestúdió karácsonyi dalokkal varázsolt meghitt hangulatot. A vidám műsort követően Pápa Város Önkormányzata 2000 forintos utalvánnyal ajándékozta meg a megjelenteket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-22 19:21:54

Kiemelt szerepe van a segítségnyújtásban az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnak


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 16:35:03

Húsz buszmegálló újul meg


ajánlott cikk főképe

2020-05-03 21:29:48

Plató koncert Ress Hajnival


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 17:13:44

Pálosan szép az élet! - Pálos rendtörténeti vándorkiállítás a Fő utcán