Karácsony a Barátság Klubért Alapítványnál


2014-12-14 16:30:25  | cikk: mo  | 


Karácsony a Barátság Klubért Alapítványnál főképe
A Szent Anna Plébánia Kamilliánus Családja és a Barátság Klubért Alapítvány minden évben közösen szervezi meg karácsonyi ünnepségét. A mozgássérült vagy fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok társadalomba történő beilleszkedését segítő szervezet rendszeres programokat, kirándulásokat, foglalkozásokat szervez tagjai számára, s az éves eseménysorozatban kiemelt helyen szerepel a karácsonyi ünnepség.
A Szent Anna templomban tartott alkalmon rendszeresen részt vesz Unger Tamás alpolgármester, aki ma délután a karácsony, az ünnep meghittségére hívta fel a figyelmet. A városvezető elmondta, sokan, sokfélék vagyunk, s ezért mindenkinek mást és mást jelent a karácsony. Mégis a szó hallatán szinte mindenkinek ugyanaz jut eszébe: a meghittség, a szeretet, a család és a közösség, az együtt töltött idő öröme. Az alpolgármester kiemelte azt is, a karácsony a legalkalmasabb ünnep arra, hogy felfedezzük: az élet csodálatos.
- Felfedezzük azt a közösséget, családot, amely körülvesz bennünket. A karácsony és a megszületendő Megváltó szellemisége azt üzeni számunkra, hogy forduljunk egymás felé, adjunk magunkból valamit a másiknak. Forduljunk főleg azok felé, akiknek a sorsa kicsit nehezebben alakul – fogalmazott Unger Tamás.

A megjelent családok, gyerekek és fiatalok a program végén átvehették ajándékcsomagjaikat, melyeket a Kamilliánus Család, a Barátság Klubért Alapítvány és Pápa Város Önkormányzata ajánlott fel a résztvevők számára.

Gyalog Zoltánné, a Barátság Klubért Alapítvány titkára elmondta, jelenleg 60 taggal működnek. A szervezeti titkár hozzátette, az idei évben – a hagyományos, jeles napokhoz kötődő programjaik mellett – több kiránduláson is részt vettek tagjaik, jártak a győri Győrkőcfesztiválon, a budapesti állatkertben, megtekintették Zircen az apátságot és még cirkuszba is eljutottak. Gyalog Zoltánné úgy fogalmazott, olyan lehetőségek ezek a gyermeküket sok esetben egyedül nevelő szülők számára, amelyet önerőből, egymaguk többnyire nem tehetnének meg. A Barátság Klub közösségébe szívesen jönnek, kiszakadnak az otthon magányából, gyermekük pedig életreszóló élményhez jut. A szervezet titkára felhívta a figyelmet arra is, szeretettel várják azokat a sérült vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat, amelyek nyitottak lennének a közösségre és szívesen csatlakoznának hozzájuk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-08 22:10:17

Régiből újat - Hörömpöly Imréné Szuper Rózsi kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-11-09 23:48:56

Először csak óvatosan egy-két cseppet, utána majd lassan lehet többet-többet


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 17:15:33

Újabb naptárt adott ki a városi könyvtár


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 12:21:09

Folytatódik a munka a Várdombon


PÁPA időjárás