A Varázsfuvoláról - kicsit másképp


2014-12-16 11:49:40  | cikk: mo  | 


A Varázsfuvoláról - kicsit másképp főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola is csatlakozott a Magyar Állami Operaház azon projektjéhez, melynek keretében az általános iskolákba látogatnak el az Operaház tagjai, interaktív előadáson mutatva be számukra egy-egy mesejátékot. A kezdeményezés célja a gyermekközönség megnyerése az opera műfajának, érzékenyítve őket a komolyzene iránt.

A pápai Weöres-iskolában Derecskei Zsolt Mozart Varázsfuvolájának történetét ismertette a gyermekekkel. Előadását nem hagyományos módon építette fel: a tanulók részleteket tekintettek meg a drezdai marionett színház által készített, világhírű bábelőadásból, kérdésekre válaszoltak a látottak kapcsán, s emellett megismerték azokat a sminkeszközöket, tárgyakat, kellékeket, melyek elengedhetetlenek egy-egy opera, vagy akár a Varázsfuvola színpadra állításához. Az Operaház tagja a gyerekek nyelvén vezette be a diákokat a meseopera világába, végigkísérte őket a történeten, s közben megosztott velük néhány részletet a műfajjal kapcsolatban is.

Derecskei Zsolt elmondta, az előadásokkal legfontosabb céljuk a fiatalabb generációk általános műveltségének bővítése és a jövő zeneértő, zenekedvelő közönségének nevelése.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-03 18:16:09

Főzés és jó hangulat - Semmelweis-nap Döbröntén


ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 16:13:54

Újra indul a személyes ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban


ajánlott cikk főképe

2020-09-05 21:48:27

Kevesebb karantén