Számítógépes tanfolyammal folytatódik az előadássorozat a könyvtárban


2014-12-16 14:30:12  | cikk: mo  | 


Számítógépes tanfolyammal folytatódik az előadássorozat a könyvtárban főképe
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Jókai Mór Városi Könyvtár sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet támogatási rendszeréhez, mely kiírást az eMagyarország Pontok szolgáltatási színvonalának fejlesztésére, a digitális írástudás népszerűsítésére tettek közzé. A pályázat sikere nyomán közel 1 millió forint támogatásban részesült a pápai intézmény. Az informatikai eszközbeszerzésen túl ismeretterjesztő előadások és számítógépes tanfolyamok lebonyolítását tartalmazza a projekt.

Polovitzerné Antal Mónika informatikus könyvtáros arról számolt be, rendkívül népszerűek voltak az előadások, összesen négy alkalomra várták az érdeklődőket. Szó esett a számítógéppel kapcsolatos alapfogalmakról, az elektronikus közszolgáltatásokról, az e-könyvekről, ma pedig a közösségi oldalak kerültek terítékre. Polovitzerné Antal Mónika hozzátette, az előadásokon mintegy 40 fő vett részt – jobbára nyugdíjasok –, akik számára január-február hónapban kezdő és haladó számítógépes tanfolyamot szervez a Jókai Mór Város Könyvtár. A könyvtáros megjegyezte, a résztvevők körülbelül 80 százaléka már kölcsönzője az intézménynek, az előadássorozatot követően azonban többen kaptak az alkalmon, és beiratkoznak a könyvtárba.

Németh Rozália is kedvet kapott arra, hogy a jövőben olvasóként térjen vissza az intézménybe. A hölgy részt vett minden előadáson és nagyon hasznosnak találta az ott elhangzottakat. Rozália bár dolgozott már számítógéppel, ismeri a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő programokat is, mégis szívesen jelentkezett a januárban induló tanfolyamra, hiszen számos olyan ismeretet szerezhet még, ami megkönnyíti mindennapjait. Az előadások résztvevője ugyanis gyakran használ számítógépet és internetet, főleg a családdal és a barátokkal tartja a kapcsolatot a világháló adta lehetőségeken keresztül. Rozália szerint a tanulást soha nem lehet abbahagyni, nagy örömmel várja a januári kurzust.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:26:31

Gépkocsifeltörőket és unokázós csalókat fogtak el Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák