Folytatódott a Drog és AIDS prevenciós program a Petőfi-gimnáziumban


2014-12-16 21:32:50  | cikk: Babos Petra  | 


Folytatódott a Drog és AIDS prevenciós program a Petőfi-gimnáziumban főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium fiataljai vettek részt ma délután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett Drog és AIDS prevenciós napon.
A rendezvény elején Kázmér Erika iskolavédőnő a dohányzásról, s annak káros hatásairól beszélt a diákoknak, majd a tanulók drogtotón tesztelték tudásukat. A legjobbak jutalomban részesültek.
Sántha Flóra érdeklődésünkre elmondta, nagyon tetszett neki az előadás, mindenről szó esett, ami káros lehet a szervezetre, például a dohányzásról és a drogokról. Flóra elárulta, ő nem cigarettázik, mert nagyszülei dohányoztak, s az ő példájukat látva nem szokott rá. A fiatal lány szerint nagyon egészségtelen, és rossz szokás.
Ezt követőn a pécsi Apollo Kulturális Egyesület négy fiatal drámapedagógusa tartott előadást a káros szenvedélyekről, a dohányzásról, szóba kerültek a közösségi oldalak, az energiaitalok és a szerencsejátékok is.
A foglalkozást a pécsi csoport mindennapi munkája szülte. Az alkotók foglalkozásaik során rengetegszer szembesültek azzal a tendenciával, hogy milyen nagy számban jelennek meg a fiatal generációk életében a szenvedélybetegségek. Erre a jelenségre hívja fel a figyelmet a Függés című színházi nevelési foglalkozás.
Várkonyi Dániel egy energiaital-függőt alakít. Mint mondta, a foglalkozás egy dohányzásellenes prevenció, de valójában azt mutatták be, hogy ezen kívül milyen függőségek vannak még a világban, melyekre sokan nem is gondolnak. A fiatal színész elmondta, az előadásba a diákok teljes mértékig be vannak vonva, sokat beszélnek ők is a saját tapasztalataikról, s ők ébresztik rá a drámapedagógusokat „saját függőségeikre”.
Nagy Emese hozzáfűzte, nagyon jó tapasztalataik vannak az eddigi előadásokról. Már két éve játsszák ezt a darabot, és minden helyen más és más problémákkal szembesülnek, amelyeken ők is gyakran meglepődnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak


ajánlott cikk főképe

2020-09-18 20:15:46

Néggyel kevesebb fertőzött


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 11:52:06

Migránsokat fogtak a pápai rendőrök