Újabb járdaszakasz készült el a Celli úton


2014-12-17 10:20:41  | cikk: mo  | 


Újabb járdaszakasz készült el a Celli úton főképe
Több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a város számos utcájában járdaépítések zajlanak. Pápa Város Önkormányzata ugyanis közel százmillió forintot költ idén járdák felújítására és újak építésére. A fejlesztések a saját forrású beruházások között szerepelnek és az év eleji képviselői igényfelmérések alapján kerültek be a költségvetésbe. Így készült el az ősszel a Celli úti páros oldali járda Erkel utca és Szövetkezet utca közötti szakasza, melyet a közelmúltban a páratlan oldali felület kiépítése követett a Határ utca és az Erkel utcai körforgalom között.  

Dr. Hermann István, a körzet önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a lakossági igények figyelembevételével megújult több járdaszakasz is. A képviselő hangsúlyozta, a lakók is üdvözölték a beruházást, hiszen nemrég egy házaspár fejezte ki örömét a tekintetben, hogy a járdafelület ma már kiválóan alkalmas a babakocsival történő közlekedésre. Dr. Hermann István hozzátette, a Celli út páros oldalán és a körzet egyéb területein továbbra is vannak olyan szakaszok, amelyekre ráfér a felújítás. Megjegyezte, várhatóan a következő esztendőben lehetőség nyílik hasonló beruházásokra.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető tájékoztatott a beruházás műszaki tartalmáról. Molnár István elmondta, a Celli út mind gyalogos-, mind járműforgalom szempontjából rendkívül forgalmas városrész, ez indokolta azt, hogy a járdaproblémákat mindkét oldalon rendezzék. A páratlan oldali járdaszakaszon 50-50 méter hosszan, mintegy 1,5 méter szélességben épült meg az új, részben aszfaltos, részben pedig térkőburkolat. Az aszfaltos járda építését az indokolta, hogy egy szakaszon a lakók korábban aszfaltburkolattal alakították ki a felületet és az Erkel utcai körforgalomnál is ehhez hasonló a járdafelület. A vegyes kialakítás elkerülése miatt döntöttek úgy, hogy az egyik szakaszon aszfalt-, a folytatásban pedig térkőburkolatot kapott a járda – adott tájékoztatást a Városfejlesztési Osztály vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-01 18:04:08

Adófórum az online számlázásról


ajánlott cikk főképe

2020-03-10 13:19:21

Egy emlékezetes nap emlékei - Kamarakiállítás nyílik a református könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 16:35:03

Húsz buszmegálló újul meg