Ajándékkal lepte meg ellátottait és a rászoruló gyerekeket a Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata


2014-12-17 17:36:05  | cikk: mo  | 


Ajándékkal lepte meg ellátottait és a rászoruló gyerekeket a Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata főképe
A Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata 2006 decembere óta végzi tevékenységét a városban. Hagyományos programja a szervezetnek, hogy karácsony előtt meghitt összejövetelre hívja ellátottait. A program minden évben hármas célt szolgál: a szolgálat ilyenkor ünnepli születésnapját, megemlékeznek a fogyatékkal élők világnapjáról és karácsonyi műsorral is kedveskednek tagjaiknak. Pintér-Papp Eszter, a pápai szolgálat szakmai vezetője elmondta, fontos alkalom ez a szervezet életében, hiszen ilyenkor ellátottaik találkoznak egymással, megbeszélhetik problémáikat, megoszthatják egymással tapasztalataikat és örömüket, s közben mélyebben megismerkedhetnek a szolgálat munkájával.

A szakmai vezetőtől megtudtuk, a támogató szolgálatok egyébként a szociális törvény alapján működnek, s a fogyatékkal élő emberek ellátását tűzték ki célul. Legfontosabb feladataik közé tartozik a szállítószolgálat és a személyi segítő szolgálat működtetése. A csoport tagjai a fogyatékkal élő emberek hétköznapjait igyekeznek megkönnyíteni olyan tevékenységek átvállalásával, mint például a bevásárlás vagy a ház körüli teendők. A Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata mintegy 50 ellátottról gondoskodik.

Pintér-Papp Eszter elmondta azt is, a mai alkalom kicsit másként zajlott, mint a korábbi években, hiszen a régióközpont jóvoltából és Egyházi Andrea tankerület-igazgató közreműködésével a város általános iskoláinak rászoruló, de kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákjait is vendégül látták, s ajándékcsomagot nyújtottak át számukra. Természetesen a támogató szolgálat ellátottai sem távoztak üres kézzel, őket az Adni öröm jótékonysági akció keretében összegyűlt tartós élelmiszerekből összeállított csomaggal lepték meg a szolgálat munkatársai.

A karácsonyi rendezvényen a Szent István Római Katolikus Általános Iskola és az Allegro AMI ALKAT névre keresztelt közös színjátszócsoportja idézte meg a szent éjszaka eseményeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-23 17:12:51

Ruha-és bútoradományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 10:31:31

Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 21:20:05

Készülnek az adventi hangversenyre a PNNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2019-09-05 22:52:43

Borcsütörtök - a bor, a kórusok és a gasztronómia találkozója


PÁPA időjárás