PELC-es apukák tornája


2014-12-21 18:46:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


PELC-es apukák tornája főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club Apuka Kupa néven első alkalommal rendezte meg teremlabdarúgó bajnokságát, melyen az adott korcsoporthoz tartozó szülők és nagyszülők szerepelhettek valamint az adott korcsoport edzője és maximum egy fő, más csapatban nem szereplő PELC edző vagy alkalmazott, tisztségviselő. 11 korosztály szülői csapata adta le nevezését, a mérkőzések reggel nyolc órától egészen délutánig folytak, a program részeként közben megtartották legfiatalabb játékosaik és az ovifoci csoportjaikba járó gyerekek számára a hagyományos ünnepváró ajándékozást is, a kicsik ajándékcsomagot vehettek át edzőiktől. Nem túlzás azt állítani, hogy talán csak nemzetközi válogatott mérkőzéseken telnek meg jobban a Sportcsarnok lelátói, ugyanis a PELC-es gyerekek mellett nagyon sokan látogattak el az intézménybe, ahol egy sportos délután keretében, családias hangulatban buzdíthatták az apukákat és az edzőket. Két négyes és egy hármas csoportot alakítottak ki a szervezők, ahonnan az első két helyezett jutott tovább a középdöntőbe. A hármas döntőbe a középdöntők győztesei, az U14, az U7 és az U11 jutott, itt már körmérkőzésekkel alakult ki a végső sorrend. A torna kiegyenlítettségét mutatja, hogy nagyon szorosan alakult a végjáték, a rangsor a harmadik finálé utolsó percében alakult ki, két 1-0-s mérkőzés után az U14 két góllal győzte le a C csoport győztesét, így Orovecz András csapatához került a bajnoknak járó trófea és a vándorserleg is.
- Maximálisan elégedett lehetek a mai nappal, hiszen megnyertük a kupát. Nagyon jól éreztük magunkat, a kezdeményezést is kiváló ötletnek tartom, igazi összekovácsoló ereje van a mai napnak, bízom benne, hogy jövőre is hasonlóan szerepelünk és meg tudjuk védeni a kupát – mondta el a klub edzője
Grőber Attila, a Pápai Egyesített Labdarúgó elnöke szerint is a torna elérte a célját, miután értékelte a napot Tóth Péter ügyvezető igazgató munkáját is kiemelte.
- Nagyon boldog vagyok, talán még jobban is sikerült a mai nap, mint ahogy elterveztük. Amikor a PELC vezetését körülbelül másfél évvel ezelőtt átvettük két álmunk volt: az egyik célunk az volt, hogy minél több gyermek sportoljon nálunk, a másik, hogy mi, akik együtt sportolunk, küzdünk egymásért egy közösséget alkossunk. A bajnokság tapasztalatai alapján úgy látom, ma mindkettő megvalósult. Számításaink szerint közel 300-an fogadták el a meghívásunkat, aki a csoportmérkőzésektől kezdve figyelemmel kísérte a játéknapot láthatta, hogy a sportnak mekkora ereje van. Köszönetemet szeretném kifejezni mindenkinek, aki eljött, hálás vagyok azoknak is, akik megszervezték a kupát, biztos vagyok benne, hogy jövőre is találkozunk.
Az I. Apuka Kupát az U14-es csapat nyerte az U7-es és az U11-es alakulat előtt. A legjobb játékosnak Horváth Lászlót (U11) választották, a legjobb kapus díját Rob Dokter (U14) vihette haza. A gólkirály négy találattal Györkös Zoltán (U7) lett.

Részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-13 20:20:59

Elkészült az NB III csoportbeosztása


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-08-19 20:22:01

24 órás futást és pikniket szerveznek


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 11:32:03

Jótékonysági futóversenyt rendeznek