Rajzpályázat cigány származású gyerekeknek


2014-12-22 07:23:33  | cikk: HuHa  | 


Rajzpályázat cigány származású gyerekeknek főképe
Év végi munkaértekezletre hívta a Pápai Rendőrkapitányság az illetékességi területén működő cigány nemzetiségi önkormányzatok vezetőit. Az önkormányzatok és a rendőrség között már régóta létezik együttműködési megállapodás, a múlt heti tanácskozáson ezt tekintették át és erősítették meg a felek. Bauer Tibor rendőr őrnagy, a közrendvédelmi osztály vezetője érdeklődésünkre elmondta, fontosnak tartották az egyeztetést, hiszen az őszi választásokkal új nemzetiségi önkormányzatok alakultak meg, velük kívánták felvenni a kapcsolatot és egyeztetni az együttműködésről. A korábbi tizennégy cigány nemzetiségi önkormányzat helyett a mostani ciklusban kilenc működik, és személyi változások is történtek az őszi választások eredményeképpen. Az új vezetőkkel és képviselőkkel tekintették át a közös munka lehetőségeit.
A tanácskozást követően a cigány származású gyermekek számára nyáron meghirdetett rajzpályázat díjait adták át. Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója arról tájékoztatott, három korcsoportban hirdették meg a pályázatot, az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak közlekedésbiztonsági témában kellett rajzot készíteniük, a felsősöket és középiskolásokat pedig arra kérték, hogy a drogok veszélyeiről készítsenek rajzot. A versenyre tizenöt alkotás érkezett, a legjobbak készítőit ajándékutalvánnyal jutalmazta a rendőrkapitányság.
-A nagyok Élj drogok nélkül címmel készítettek rajzot, a kicsiknek pedig az volt a feladatuk, hogy Biztonságosan az utakon címmel rajzoljanak. A cigány nemzetiségi önkormányzatok mellett az iskolákat és óvodákat is megkerestük szeptemberben, hogy roma származású diákjaik körében népszerűsítsék a rajzpályázatot – mondta el a rendőr alezredes.
A beérkezett alkotásokból kiállítást is rendezett a kapitányság a díjátadóra, a hét legügyesebb rajzolót pedig meghívták a rendőrség épületében tartott eredményhirdetésre. A felső tagozatosok és középiskolások korcsoportjában Farkas Viktória vehette át a győztesnek járó ajándékot. Viktória a Türr István Gimnázium tanulója, az Arany János Tehetséggondozó Program diákja. A fiatal lány elmesélte, kollégiumvezetője és nevelőtanára hívta fel a figyelmét a pályázatra, ő pedig úgy gondolta, indul a megmérettetésen.
-Igyekeztem a drogok minden fajtáját megjeleníteni a rajzomon, így a cigaretta, az alkohol és a kábítószer is szerepel a képen. Az volt a célom, hogy ezek veszélyeiről, rossz hatásairól szóljon a rajz – magyarázta, a szemléletes, jó rajzkészségről árulkodó, igényes alkotásról a győztes. Veronika hozzátette, az iskolában és a kollégiumban is gyakran tartanak előadást a drogok veszélyeiről a pápai rendőrök, iskolarendőrüktől nagyon sok információt kaptak erről a témáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-17 21:10:16

Terítéken az intézményi átalakítás - ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-07-14 17:32:26

Megújul a színházépület


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 22:24:03

Úsztatott akvarell képek a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya