Nagyértékű adomány az idősek otthonának - Karácsonyi ünnepség az ESZI-nél


2014-12-22 20:21:51  | cikk: Babos Petra  | 


Nagyértékű adomány az idősek otthonának - Karácsonyi ünnepség az ESZI-nél főképe
Szépen feldíszített karácsonyfa, világító izzók, ünnepi illatok és betlehem várta ma délután a Teveli úti otthonházban lakókat és a meghívottakat Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményének központi karácsonyi ünnepségén. A rendezvényen részt vett többek között dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Mark Plummer, a Boeing cég helyi vezetője, Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője, Kissné Marton Bernadett vezető ápoló és Pápa város képviselőtestületének tagjai.

Az ünnepély elején Hauber Lívia részlegvezető szólt a megjelentekhez, aki a szeretet ünnepének fontosságára hívta fel a figyelmet. Dr. Áldozó Tamás is boldog, békés karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánt minden lakónak. Mint mondta, a karácsonyt mindenki másképpen várja, kicsiknek és idősebbeknek mást és mást jelent.
- A karácsonyt a várakozás, a lelki megtisztulás előzi meg. Ez azt jelenti, hogy adunk a másiknak valamit, a gyerekeknek tárgyiasult formában ajándékot, a felnőtteknek figyelmességet, szeretetet és törődést. Önök a fiataloknak a bölcsességükből, megélt példáikból tudnak kincseket adni, amelyek a legszebb ajándékok.

A Boeing cég az idei évben is felajánlást tett az intézmény részére. 2500 dollárt utaltak át az alapítvány számlájára, mely pénzadományt terápiás eszközökre és textíliák vásárlásra fordítják majd.
Az előző évekhez hasonlóan a Bázisreptéren idén is megszervezték a norvég katonafeleségek a karácsonyi vásárt. Ebben az évben a Barát utcai idősek otthona részlegeinek felújítására használják fel az 1.731.475 Ft-ot. A fiatal hölgyek Mrs. Sissel Agnalt Nilsen, Mrs. Laura Pogue, Mrs. Jenny Ingman és Ilse-Haan Leget.

A meghitt műsorban közreműködött dr. Molnárné Szabó Dóra, az egyik lakó lánya, aki zongorázott, valamint a Tapolcafői Forrás Népdalkör és három kisgyermek, akik szavaltak. Az ünnepség végén együtt énekeltek a lakók, a gondozók és a családtagok, majd az ajándékcsomagok átadása következett, melyet az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány támogatott.
A karácsonyi műsor meghitt beszélgetéssel zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 21:10:16

Terítéken az intézményi átalakítás - ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 17:29:10

Alszámla a zsinagóga felújítására


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 21:51:52

Keresztülhajtott egy autó az új futópályán