Lezárult a Sanogenesis Alapítvány prevenciós projektje


2014-12-23 08:42:58  | cikk: mo  | 


Lezárult a Sanogenesis Alapítvány prevenciós projektje főképe
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Sanogenesis Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet „Tandem Fejlesztési Alap” elnevezésű programjához. A hálózat csapdája elnevezésű projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az internet, különösen a közösségi portálok veszélyeire, s hogy minél több 10-18 éves fiatalhoz eljusson az üzenet: a világháló veszélyeket rejthet magában. A tájékoztató, szemléletformáló előadásokat tartalmazó projekt zárórendezvényét a múlt héten tartották.

Hogyan használjuk biztonsággal az internetet? Miként óvhatjuk meg személyes információinkat a közösségi portálokon? Milyen, az internettel kapcsolatos szabálysértésekkel és bűncselekményekkel találkozik a rendőrség, és miként előzhető meg az áldozattá válás? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merültek fel a projekt keretében szervezett programokon. A pályázat sikere nyomán ugyanis 12 pszichológiai, 8 informatikai és 2 rendőrségi előadást tartottak, valamennyinél törekedve az interaktivitásra, a résztvevők aktív bevonására. Az előadások az internetfüggőség, az internetpszichológia, a facebook információtárolása, valamint az egyéb modernizációs veszélyek és a világháló témakörében zajlottak, felhívva a figyelmet az információs társadalomban megjelenő veszélyekre. A komplex prevenciós programsorozatban közreműködött a Pápai Rendőrkapitányság, Hegyiné Mráz Erika pszichológus és Gyarmati Gábor informatikus.

A program lebonyolítói nyilvános előadást is szerveztek a Türr István Gimnázium kollégiumában, ezenkívül célja volt a projektnek egy plakát elkészítése, mely a fiatalok szemszögéből mutatja be a közösségi oldalak veszélyeit. A Sanogenesis Alapítvány tagjai abban bíznak, hogy a beszédes plakátterv a lehető legtöbb iskoláskorúhoz eljut, s többen elgondolkodnak annak üzenetén.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-27 08:48:35

Aszfaltozzák a Juhar utcát


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-07-18 14:56:08

95. születésnapján köszöntötték Frantz Lászlót


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 13:00:23

Trambulin a jótékonysági főzőverseny bevételéből