Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok


2015-02-11 22:38:23  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok főképe
Ülésezett a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői városrészi önkormányzat ma délután. Mindhárom testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a pénteki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet a város 2015. évi költségvetéséről, valamint a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását. Ennek kapcsán Benecz Rita, az emberi erőforrás osztályvezetője elmondta, a bölcsődei, az óvodai és az iskolai étkeztetés térítési díja 2015. március 1-től kis mértékben emelkedik az egészséges étkeztetés előállításához szükséges alapanyagok biztosítása miatt.
A 2015. évi költségvetés kapcsán az üléseken elhangzott, a főösszeg 7,5 milliárd Ft, ebből a működési kiadások több mint 5 milliárd forintot jelentenek, míg a felhalmozási kiadások 2,4 milliárd forintot tesznek ki. A felhalmozási kiadások 3,5 %-a az intézményi működéshez tartozó fejlesztéseket tartalmazza, majdnem 2,4 milliárd forint a fejlesztési célok megvalósulását jelenti. 2015-re hitelt nem tervez felvenni a város – monda Bakkné Gertsmayer Zsuzsanna költségvetési csoportvezető.
A képviselők megtárgyalták a részönkormányzatok 2015. évi munkatervét is. A testület a közeljövőben beszámolót hallgat meg a helyi nyugdíjas klubok és sportegyesületek, a Városgondnokság, a Közterület-felügyelet tevékenységéről, valamint a közbiztonság, a temető és az egészségügy helyzetéről.
A vegyes ügyek keretében Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon a részönkormányzati elnök elmondta, hogy a jogszabályban előírt köztartozásmentes adózási adatbázisba történő bejelentkezésnek minden képviselő határidőre eleget tett.
Szó esett még arról is, hogy az önkormányzat 2015. évben ebösszeírást végez Pápa város közigazgatási területén, amely önbevallásos módszerrel történik, s amelyet március 31-ig kell eljuttatni a polgármesteri hivatalba. Mindhárom faluban biztosítják, hogy a kitöltött dokumentum miatt ne kelljen beutazni Pápára, a településrészeken kijelölnek egy-egy helyet a nyomtatványok begyűjtésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-31 17:53:57

Katona, rendőr és filmrendező a Refiben


ajánlott cikk főképe

2019-02-20 17:38:21

Tóth Kálmán kiállítása a Munkácsy-emléknapon


ajánlott cikk főképe

2019-05-15 19:45:07

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2019-03-20 20:35:20

Manó Tanoda robotokkal és kézműves foglalkozással


PÁPA időjárás