A tűzmadár segítségével űzték el a telet a Huszár Óvodában


2015-02-13 20:57:33  | cikk: Babos Petra  | 


A tűzmadár segítségével űzték el a telet a Huszár Óvodában főképe
A Huszár Lakótelepi Óvodában 25 éve hagyomány már, hogy tél végén elűzik a telet az ovisok azzal, hogy elégetik a kiszebábot és tavaszváró dalokat énekelnek. Így történt ez ma délelőtt is, amikor az intézmény hat csoportjának 126 kisgyermeke az udvaron elkergette a telet hangos énekkel és zajkeltő eszközök segítségével.

A program különlegességét az adta, hogy Komáromi Hanna, a Tapsifüles csoport ovisának édesapja, Komáromi Sándor, aki a Teleszterion Színházi Műhely vezetője, két kolléganőjével tűzszínházi eszközöket mutatott be az apróságoknak, majd a tűzmadár meggyújtotta a hatalmas kiszebábot, melyet Kőszegi Józsefné kolléganőjük készített.

A gyerekek csodálkozva és szájtátva nézték a nem mindennapi bemutatót, ahol tenyérfáklya, poi és legyező játszotta a főszerepet. Komáromi Sándor elmondta, örömmel jöttek el az óvodába, hogy a gyerekeknek bemutassák azokat az eszközöket, amellyel tűzszínházi előadásaikban dolgoznak. Természetesen a kis Hanna is segítségükre volt, akinek ezek az eszközök már nem jelentettek újdonságot, ő egy papír poit pörgetve működött közre a télűzésben.
A kiszebáb égetés után jelképesen átugrották a tüzet, s így igazán elűzték a hideg telet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-13 00:04:21

A pápai furcsa pár - telt ház előtt játszott az S.K. Társulat


ajánlott cikk főképe

2019-02-05 22:45:55

Elindult a barnamezős beruházás is


ajánlott cikk főképe

2019-04-17 12:57:38

Alsós matematikaverseny a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-03-27 22:08:22

Nemzetiségi oktatás és emelt matematika a Munkácsyban


PÁPA időjárás