A tűzmadár segítségével űzték el a telet a Huszár Óvodában


2015-02-13 20:57:33  | cikk: Babos Petra  | 


A tűzmadár segítségével űzték el a telet a Huszár Óvodában főképe
A Huszár Lakótelepi Óvodában 25 éve hagyomány már, hogy tél végén elűzik a telet az ovisok azzal, hogy elégetik a kiszebábot és tavaszváró dalokat énekelnek. Így történt ez ma délelőtt is, amikor az intézmény hat csoportjának 126 kisgyermeke az udvaron elkergette a telet hangos énekkel és zajkeltő eszközök segítségével.

A program különlegességét az adta, hogy Komáromi Hanna, a Tapsifüles csoport ovisának édesapja, Komáromi Sándor, aki a Teleszterion Színházi Műhely vezetője, két kolléganőjével tűzszínházi eszközöket mutatott be az apróságoknak, majd a tűzmadár meggyújtotta a hatalmas kiszebábot, melyet Kőszegi Józsefné kolléganőjük készített.

A gyerekek csodálkozva és szájtátva nézték a nem mindennapi bemutatót, ahol tenyérfáklya, poi és legyező játszotta a főszerepet. Komáromi Sándor elmondta, örömmel jöttek el az óvodába, hogy a gyerekeknek bemutassák azokat az eszközöket, amellyel tűzszínházi előadásaikban dolgoznak. Természetesen a kis Hanna is segítségükre volt, akinek ezek az eszközök már nem jelentettek újdonságot, ő egy papír poit pörgetve működött közre a télűzésben.
A kiszebáb égetés után jelképesen átugrották a tüzet, s így igazán elűzték a hideg telet.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-11 22:47:46

Az atlétáknak szólt a barnamezős projektrendezvény


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 22:17:49

Kézműves díszek, ajándékok az adventi vásárban


ajánlott cikk főképe

2018-10-08 19:22:55

Denevérnapok a Nátuskerti Óvodában


ajánlott cikk főképe

2019-02-20 23:24:26

Megyei csellótalálkozó a Bartókban


PÁPA időjárás