Iskolájukat képviselték a pápai sakkozók


2015-02-16 16:42:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Iskolájukat képviselték a pápai sakkozók  főképe
Február 14-én diákolimpia megyei egyéni versenyt rendeztek Ajkán az értékszám nélküliek részére. A mostani megmérettetés volt a második alkalom, hogy külön versenyeztették az értékszám nélkülieket illetve a FIDE Élő-ponttal rendelkezőket. Az értékszámosoknak február 28-án lesz Ajkán a verseny. A diákolimpián a gyerekek az iskolájukat képviselték, de a szervezésben a Pápai SE is részt vett. A kategóriák első helyezettjei szerezték meg a jogot, hogy a miskolci országos versenyen részt vehessenek, melyre az iskolának kell nevezni diákjaikat.
- A PSE-s diákok közül első helyezett lett Tardos Luca, Czemmel Viktória és Czemmel Dániel, ezüstérmet szerzett Farkas Dorina és Kocsi Boldizsár, bronzéremmel pedig Babári Milán és Englert Georgina gazdagodott – értékelt Kiss Csaba szakosztályvezető. A nem PSE-be járó diákok közül is értek el jó eredményt a pápai illetve Pápa környéki diákok, Kirchner Balázs (Református Gimnázium), Varga Éva (Petőfi), Erdélyi Flóra (Petőfi) második helyen végzett, harmadik lett Burján András és Móricz Sarolt Katinka (mindkettő Református) és Németh Sarolta (Vaszar).
A diákolimpia verseny másnapján a megyei első osztályú bajnokságban játszott a PSE, a sakkozók Veszprémben az Ezüst Huszár ellen ültek asztalhoz. A leülési arány 10-2 volt a vendégek javára, ehhez képest „csak” egy 7-5-ös győzelem jött össze számukra.
- Természetesen ezzel sem vagyok elégedetlen, a Veszprémet legyőzni bármilyen összeállításban szép eredmény – folytatta a szakosztályvezető. Ráadásul hat játékosunk is nyerni tudott (Bartók Zoltán, Margl Roland, Ábrahám András, Janus Tamás, Döbröntei Dávid és Domonkos Eszter), de még így is maradtak is bent még pontok, hiszen két játékosunk jobb állásból remizett (Hamzáné Gyimesi Andrea, Balogh Bálint) illetve vesztett. Örömteli, hogy a vasárnap szereplő négy ifjúsági játékos 3.5 pontot gyűjtött.
A PSE február 22-én pótolja az NB II-ben korábban az időjárás miatt elhalasztott meccsüket idegenben a Zala Volán ellen, majd március 1-jén az NB II-ben itthon a Sárvárt fogadják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-20 09:24:54

Végleges a Perutz játékoskerete


ajánlott cikk főképe

2019-03-20 20:25:26

Időntúli hétméteres döntött


ajánlott cikk főképe

2019-02-16 14:22:27

Ismét a katonák sikerét hozta a Télutó Kupa


ajánlott cikk főképe

2019-04-21 19:42:17

Nyolc nyeretlen meccs után ünnepelhetett újra a Perutz FC


PÁPA időjárás