Városi turisztikai honlap készül


2015-02-21 19:26:52  | cikk: HuHa  | 


Városi turisztikai honlap készül főképe
Az Esterházy-kastély felújítását célzó projekt keretében olyan turisztikai honlap készül, mely a kastély attrakcióin kívül a város más idegenforgalmi látnivalóit is bemutatja az érdeklődők számára. A weboldal az egykori főúri épület mellett a Várkertfürdőt, a Kékfestő Múzeumot, a Református Gyűjteményeket és a zsinagógát ajánlja a világhálón tájékozódóknak. Emellett további pápai és környékbeli turisztikai célpontok is felkerülnek a honlapra és természetesen az éttermek és szálláshelyek valamint a pápai rendezvények is helyet kapnak az oldalon.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, az öt legnagyobb attrakció kiemelten jelenik meg a webes felületen.
-A honlap kialakításával az volt a célunk, hogy bármelyik kiemelt turisztikai célpontra keres rá az érdeklődő, rögtön lássa, mi mindent talál még városunkban. Így, ha valaki a Kékfestő Múzeumra keres rá, annak a nyitóoldalára érkezik, de azonnal látja az Esterházy-kastélyt, a Várkertfürdőt, a Református Gyűjteményeket és a zsinagógát is. Nagyon sok információt helyezünk el a honlapon, hogy könnyen, gyorsan tájékozódhassanak az érdeklődők városunk idegenforgalmi kínálatáról – mondta, hozzátéve, a cél az, hogy a látogatót arra ösztönözzék, egy egész napot vagy akár több napot is eltöltsön Pápán.

A honlap szerkesztésénél a legfrissebb trendet alkalmazzák a szerkesztők: a főoldalon nagy fotókkal, a részletes ismertetőknél sok képpel, kevés, de informatív szöveggel mutatkoznak be a turisztikai attrakciók és arra is ügyeltek a tervezésnél, hogy a mobil eszközökön is jól használható legyen az oldal.
Boros Katalin hozzátette, a városi turisztikai weboldalon szereplő valamennyi kiemelt turisztikai célpontnak van már honlapja, így az új felületet úgy alakították ki az informatikusok, hogy üzembe helyezésével az egyes szolgáltatók honlapcímét beírva már az új oldalra érkeznek a látogatók.

Dr. Áldozó Tamás a készülő honlapot megtekintve úgy fogalmazott, Pápa városában több kiemelkedő turisztikai attrakció van, de olyan nincs, ami magasan a többi fölé nőne, így ezeket a turisztikai célpontokat egy komplex termékké formálva viszi piacra a város. Ehhez a stratégiához pedig kiválóan illeszkedik az új honlap kialakítása. A közös városmarketingnek egyébként már korábban kialakultak egyes módszerei, így például az, hogy a turisztikai kiállításokon együtt jelennek meg a kiemelkedő szolgáltatók, az új weboldal működtetése pedig újabb eleme lesz ennek a tevékenységnek.

A városi turisztikai honlap készítéséről megtudtuk, az arculat kidolgozása már megtörtént, jelenleg az egyes attrakciók részletes tartalomfeltöltése zajlik, hamarosan pedig megkezdődik a próbaüzem. A tervek szerint az új honlapot április elején élesítik, hogy az Esterházy-kastély megnyitásáról már innen is tájékozódhassanak az érdeklődők.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-22 23:40:18

Áldozó Tamás: Minden ötödik helyiadó-forintot a magyar kultúra javára, a pápaiak kulturális javakkal való szolgálatára költjük el


ajánlott cikk főképe

2019-02-20 23:24:26

Megyei csellótalálkozó a Bartókban


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 22:53:46

Hiteles hivatás - Könyvbemutató


ajánlott cikk főképe

2019-02-15 20:40:09

Átadták az ökumenikus imahéten összegyűlt pénzadományt a Barátság Klubért Alapítványnak


PÁPA időjárás