Közel kétszáz diák a Zrínyi matematikaversenyen


2015-02-21 21:19:02  | cikk: Babos Petra  | 


Közel kétszáz diák a Zrínyi matematikaversenyen főképe
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A megyei forduló tesztlapját pénteken délután írták meg a diákok országszerte. Pápán idén is az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont a verseny lebonyolításának. Nagyné Czaun Mariann, a verseny egyik pápai szervezője és koordinátora, a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola tanára elmondta, a megmérettetés egyik célja a matematika népszerűsítése, a diákok tudásának összemérése. Pápán 192 tanuló vett részt a megyei írásbeli fordulón, melyre a város és a környék 2-12. évfolyamos diákjai nevezhettek.
- A megyében tíz helyszínen írták egy időben a versenyzők a feladatlapot, amelyben feleletválasztós, logikai kérdések szerepeltek. A Zrínyi-verseny huszonhat éve rendkívül népszerű a diákok körében, szerencsére évről évre sokan indulnak ezen a megmérettetésen.
Nagyné Czaun Mariann hozzáfűzte, az országos versenyen gyakran találkoznak olyan kistelepülés nevekkel, amelyekkel korábban nem.

A feladatokat központilag, Kecskeméten javítják, a megoldásokat évfolyamonként és kategóriánként értékelik. Az eredmények a www.mategye.hu-n lesznek elérhetőek a későbbiekben. A megyei első helyezettek továbbjutnak az országos versenyre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-14 18:59:47

Közös városi fejlesztések a Bakonyerdő Zrt-vel


ajánlott cikk főképe

2019-05-03 18:27:38

Köszönet az osztályfőnököknek


ajánlott cikk főképe

2019-04-02 23:16:53

Átadták a bázisreptér utasforgalmi terminálját


ajánlott cikk főképe

2018-12-27 18:31:22

Járdafelújítás Borsosgyőrön


PÁPA időjárás