Közel kétszáz diák a Zrínyi matematikaversenyen


2015-02-21 21:19:02  | cikk: Babos Petra  | 


Közel kétszáz diák a Zrínyi matematikaversenyen főképe
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A megyei forduló tesztlapját pénteken délután írták meg a diákok országszerte. Pápán idén is az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont a verseny lebonyolításának. Nagyné Czaun Mariann, a verseny egyik pápai szervezője és koordinátora, a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola tanára elmondta, a megmérettetés egyik célja a matematika népszerűsítése, a diákok tudásának összemérése. Pápán 192 tanuló vett részt a megyei írásbeli fordulón, melyre a város és a környék 2-12. évfolyamos diákjai nevezhettek.
- A megyében tíz helyszínen írták egy időben a versenyzők a feladatlapot, amelyben feleletválasztós, logikai kérdések szerepeltek. A Zrínyi-verseny huszonhat éve rendkívül népszerű a diákok körében, szerencsére évről évre sokan indulnak ezen a megmérettetésen.
Nagyné Czaun Mariann hozzáfűzte, az országos versenyen gyakran találkoznak olyan kistelepülés nevekkel, amelyekkel korábban nem.

A feladatokat központilag, Kecskeméten javítják, a megoldásokat évfolyamonként és kategóriánként értékelik. Az eredmények a www.mategye.hu-n lesznek elérhetőek a későbbiekben. A megyei első helyezettek továbbjutnak az országos versenyre.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-09 22:07:31

Horváth Gyula képei a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2018-11-12 09:01:05

Vidám Márton-napi családi délután a Tókerti Óvodában


ajánlott cikk főképe

2019-01-16 21:58:47

Multimédiás előadás a gyermekszínházi bérletben


ajánlott cikk főképe

2018-09-21 09:18:56

Nyílt nap a Magyar Közútnál


PÁPA időjárás