Lezajlott a középiskolások angol szépkiejtési versenye is


2015-02-26 20:09:54  | cikk: Babos Petra  | 


Lezajlott a középiskolások angol szépkiejtési versenye is főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában már tegnap megtartották az általános iskolás korú diákok részére meghirdetett angol szépkiejtési versenyt, ma pedig a középiskolások mérték össze tudásukat a Petőfi Sándor Gimnáziumban.

Az intézmény három évvel ezelőtt szervezte meg először hagyományteremtő szándékkal a megmérettetést, mivel fontosnak tartották, hogy a kéttannyelvű gimnáziumban a tanulók angol szépkiejtésből is össze tudják mérni tudásukat.
Bognár Anita, az iskola angol munkaközösségének vezetője elmondta, a verseny hiánypótló, hiszen korábban a városban nem volt a középiskolásoknak lehetősége angol nyelvből ilyen versenyen részt venni.
- Az idén a tavalyinál kicsit kevesebben jelentkeztek, összesen tizenketten, s két korcsoportban versengenek. A verseny két fordulóból állt, először egy idegen szöveget kellett felolvasni, ez idén az Alíz Csodaországban című meseregény egy részlete volt, hiszen éppen150 évvel ezelőtt jelent meg ez a mű. Ezt követően egy szabadon választott prózát olvastak fel a diákok.

A zsűri elnöke Ujvári Klára nyugalmazott angoltanár volt, s a munkáját segítette még Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője és Teresa Schulte nyelvi lektor.
A zsűri a kiállás mellett a helyes szövegolvasásra, a pontosságra, az intonációra, a mondattagolására és az előadásmódra figyelt.

Az eredmények a következőképpen alakultak: A 9-10. évfolyam első lett Homlok Anna, a Petőfiből, második Horváth Eszter refis diák, míg a harmadik Boda Sára Lídia, szintén a Refiből. A 11-12. évfolyamon első Bogdán Patrik a Petőfiből, második a refis Varga Dániel lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Nagy Julianna refis diáklány állhatott. 
A legjobbak az oklevél mellett értékes angol nyelvű könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-23 22:59:36

Bensőséges karácsonyi hangverseny a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2018-11-08 21:57:15

Projekt-party - az önkormányzat új kezdeményezése


ajánlott cikk főképe

2018-12-17 18:55:22

Idősek karácsonya


ajánlott cikk főképe

2019-02-05 22:45:55

Elindult a barnamezős beruházás is


PÁPA időjárás