Lezajlott a középiskolások angol szépkiejtési versenye is


2015-02-26 20:09:54  | cikk: Babos Petra  | 


Lezajlott a középiskolások angol szépkiejtési versenye is főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában már tegnap megtartották az általános iskolás korú diákok részére meghirdetett angol szépkiejtési versenyt, ma pedig a középiskolások mérték össze tudásukat a Petőfi Sándor Gimnáziumban.

Az intézmény három évvel ezelőtt szervezte meg először hagyományteremtő szándékkal a megmérettetést, mivel fontosnak tartották, hogy a kéttannyelvű gimnáziumban a tanulók angol szépkiejtésből is össze tudják mérni tudásukat.
Bognár Anita, az iskola angol munkaközösségének vezetője elmondta, a verseny hiánypótló, hiszen korábban a városban nem volt a középiskolásoknak lehetősége angol nyelvből ilyen versenyen részt venni.
- Az idén a tavalyinál kicsit kevesebben jelentkeztek, összesen tizenketten, s két korcsoportban versengenek. A verseny két fordulóból állt, először egy idegen szöveget kellett felolvasni, ez idén az Alíz Csodaországban című meseregény egy részlete volt, hiszen éppen150 évvel ezelőtt jelent meg ez a mű. Ezt követően egy szabadon választott prózát olvastak fel a diákok.

A zsűri elnöke Ujvári Klára nyugalmazott angoltanár volt, s a munkáját segítette még Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője és Teresa Schulte nyelvi lektor.
A zsűri a kiállás mellett a helyes szövegolvasásra, a pontosságra, az intonációra, a mondattagolására és az előadásmódra figyelt.

Az eredmények a következőképpen alakultak: A 9-10. évfolyam első lett Homlok Anna, a Petőfiből, második Horváth Eszter refis diák, míg a harmadik Boda Sára Lídia, szintén a Refiből. A 11-12. évfolyamon első Bogdán Patrik a Petőfiből, második a refis Varga Dániel lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Nagy Julianna refis diáklány állhatott. 
A legjobbak az oklevél mellett értékes angol nyelvű könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-22 18:26:55

8 milliárd idén a TOP-os projektekre


ajánlott cikk főképe

2019-02-01 22:00:38

Farsangi forgatag a Tarczy iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-04-10 15:32:29

Megyei tanulmányi verseny a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-03-15 10:34:25

Szeretet, nyitottság és humor


PÁPA időjárás