Utazás Kiállítás: élményízelítő Pápáról


2015-03-02 20:19:10  | cikk: HuHa  | 


Utazás Kiállítás: élményízelítő Pápáról főképe
Csütörtökön kezdődött és tegnap este zárult az Utazás 2015 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás a budapesti Hungexpón. A legnevesebb hazai turisztikai rendezvényen közel háromszáz kiállító, köztük turisztikai szolgáltatók, szálláshelyek, TDM szervezetek, városok, régiók mutatkoztak be a hazai kínálatban, mellettük pedig több tucat ország kínálta idegenforgalmi attrakcióit a látogatóknak.

Pápa idén is önálló standon, rendkívül látványos installációval, számos érdekességgel és élményt nyújtó bemutatkozással csalogatta a városba a kiállításlátogatókat. A főszerepet ezúttal az Esterházy-kastély kapta, mely az áprilisi nyitásra hívta fel az érdeklődők figyelmét és a kastély különlegességeit ajánlotta a kirándulási, utazási célokat keresők figyelmébe. A kastély az egyik impozáns helyiségét, a Vörös Szalont jelenítette meg a standon, gyönyörű barokk ruhákba öltözött grófkisasszonyok fogadták a vendégeket, Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig a kastély szolgáltatásairól tájékoztatta a látogatókat. A szavakon túl az interaktív terminálok is kedvet ébresztettek a pápai látogatáshoz, hiszen az Ősök Csarnoka festményeivel, a Pápa Látképpel is megismerkedhettek az érdeklődők, a hibakereső és képkirakó játék pedig gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes szórakozást nyújtott. A szakemberek a gyermekekre külön is gondoltak, a kézműves sarokban az úrfik díszes koronát készítettek, a kisleányok pedig saját készítésű legyezővel a kezükben válhattak grófkisasszonnyá.
-A Vörös Szalon nagyon tetszik a látogatóknak, hoztunk prospektusokat a kastély már meglévő és új szolgáltatásairól és nagyon népszerűek az érintőképernyős terminálok, amelyekből a kastélyban többet is elhelyezünk – mesélte az ügyvezető. Mint mondta, tapasztalatuk az, hogy a standot felkeresők többsége ismeri Pápa városát, sokan jártak is már nálunk, és jellemzően azt is tudják, hogy van itt egy kastély.
-A kastély felújításának és áprilisi megnyitásának híre nagy meglepetést vált ki az érdeklődőkből, reméljük, sokan el is jönnek Pápára és megtekintik a megújult főúri épületet.

A pápai stand másik szereplője a Várkertfürdő volt az Utazás Kiállításon. A hatalmas, színes fotókon a strand, a termálfürdő és a wellness szolgáltatások keltettek vágyat a fürdőzésre, bárki belekóstolhatott a masszázs frissítő élményébe, a kvízjátékon fürdőbelépőt és Várkertfürdős ajándékokat nyerhettek a játékos kedvű érdeklődők, a szakemberek pedig a létesítmény régi és új szolgáltatásait ajánlották a vendégek figyelmébe. Kovács Antal vezérigazgató érdeklődésünkre elmondta, a már ismert szolgáltatások mellett a legújabb lehetőséget népszerűsítik a kiállítás látogatói között.
-Áprilistól olyan OEP támogatású fürdőgyógyászati ellátások is igénybe vehetők a Várkertfürdőben, amelyekre eddig nem volt lehetőség nálunk. Ez többek között azt jelenti, hogy az orvos a gyógyászati kezelések mellett akár a medencefürdőzést is felírhatja receptre, vagyis magát a fürdőbelépőt is támogatja az OEP.

Gaál Gyula Istvánné, a Tourinform Iroda vezetője arról mesélt, sok visszatérő látogató kereste fel a Várkertfürdő kiállítói helyét, többekkel közülük nemcsak a kiállításon, de már fürdővendégként is találkoztak. A turisztikai szakemberek a város többi turisztikai attrakcióját is az érdeklődők figyelmébe ajánlották, így a Kékfestő Múzeumot, a Református Gyűjteményeket, a környékbeli kirándulási lehetőségeket és azt tapasztalták, Pápa neve már ismerősen cseng az Utazás Kiállításon és sokan célzottan keresik a pápai ajánlatokat.

A rendezvényt ezúttal is felkereste a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület, a várost és az Esterházy-kastélyt népszerűsítő közösség látványos barokk viseletbe öltözött tagjai szombaton keltettek feltűnést a Hungexpón. Áldozó Tamás polgármester, aki maga is tagja a hagyományőrző csoportnak úgy fogalmazott, a hazai turisztikai kínálatban nagyon sok termálfürdő és barokk kastély szerepel, ám olyan település kevés van, ahol mindkét attrakció megtalálható, így Pápa kínálata mégiscsak egyedi tud lenni.
-Az Utazás Kiállításon való részvétel mindenképpen fontos, hiszen a szakma itt van, nekünk pedig lényeges, hogy a szakma információt kapjon a város turisztikai kínálatáról, most leginkább az Esterházy-kastély nyitásáról. Lehet, hogy a rendezvény látogatói közül kevesen jönnek el majd Pápára, a szakmai szervezetek azonban turisztikai termékeik kialakításánál tudják, hogy számolhatnak az Esterházy-kastéllyal is, ez pedig közvetetten sok vendéget hozhat a városba – fejtette ki.

A négynapos kiállítás során több százan keresték fel a pápai standot, ahonnan élményekkel gazdagodva, Pápára szóló meghívással térhettek haza.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-20 11:37:19

Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:36:57

Az augusztus 20-ai ünnepséget megtartják, de a borfesztivált elhalasztják városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 17:21:58

Fertőtlenítik a pápai idősotthonokat


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán